Σάκκαρη: Αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι από τη Σαμπαλένκα

Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2021 11:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σάκκαρη: Αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι από τη Σαμπαλένκα

Η σπουδαία πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της νέας χρονιάς, στο Αμπού Ντάμπι, ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά όπου γνώρισε την ήττα από τη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα.

Το Νο9 του ταμπλό που προερχόταν από φοβερές νίκες επί των Γκοφ, Μουγκουρούθα και Κένιν, ηττήθηκε με 6-3, 6-2 από την πανίσχυρη Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Ελληνίδα τενίστρια και εξασφάλισε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό της WTA 500 διοργάνωσης.

Η Σάκκαρη δεν βρήκε λύσεις στο δυνατό σερβίς της αντιπάλου της και να περιορίσει τα αβίαστα λάθη, ενώ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στα δικά της service games.

Η 22χρονη Σαμπαλένκα, Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πολύ δυνατά από το ξεκίνημα του ματς και με φουλ επιθετική προσέγγιση κατάφερε να προηγηθεί με 5-1 games.

Παρά το break της Σάκκαρη στο 7ο game (5-2), η Σαμπαλένκα πήρε το προβάδισμα στα σετ, μετά από 30 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court του Αμπού Ντάμπι.

Στο 2ο σετ, η Λευκορωσίδα συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο της αντιπάλου της και με δύο ακόμη breaks, χωρίς να απειληθεί, σφράγισε την πρόκριση στον τελικό, πετυχαίνοντας παράλληλα την 4η νίκη επί της Ελληνίδας τενίστριας, σε πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Στον τελικό του Αμπού Ντάμπι, η Σαμπαλένκα περιμένει τη νικήτρια του 2ου ημιτελικού ανάμεσα στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα και την Μάρτα Κόστιγιουκ.

Παρά την πολύ καλή πορεία της στο τουρνουά, η Σάκκαρη θα παραμείνει στο Νο22 του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti