Διεθνές ραντεβού ποδηλασίας στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Στις Καρυές διεξήχθησαν οι ορεινοί αγώνες που είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 08:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεθνές ραντεβού ποδηλασίας στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου οι διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στις Καρυές Λακωνίας.

Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με συνδιοργανωτές  τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, τον Σπαρτιατικό ΓΣ και την υποστήριξη της Alter Bike Tours.

Την Παρασκευή 8/10 διεξήχθη αγώνας κατηγορίας C1 και την Κυριακή 10/10 αγώνας κατηγορίας C2. H εκκίνηση και ο τερματισμός πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία των Καρυών και οι διαδρομές περιελάμβαναν δασικούς δρόμους και μονοπάτια γύρω από το χωριό.

Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος ποδηλάτες από Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Κολομβία, Μεξικό, Ισπανία, Ελβετία, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Ελλάδα, ενώ έλειψαν αρκετές χώρες, καθώς υπήρχαν δυσκολίες στην έκδοση της ταξιδιωτικής βίζας λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19.

Οι ποδηλάτες και τις δυο ημέρες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις λάσπες, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική πίστα.

Οι Καρυές (Αράχωβα) ενδείκνυνται για ποδηλατικές διαδρομές σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που διαθέτει σημαντικές τουριστικές υποδομές. Γι’ αυτό και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας αξιολογεί θετικά κάθε χρόνο την διοργάνωση, μετά και την έκθεση που της αποστέλλει ο -οριζόμενος από αυτή- διεθνής κομισάριος.  

Μεγάλη ήταν η συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης, επίσης, της Τοπικής Κοινότητας Καρυών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών, των εθελοντών αλλά και των κατοίκων του χωριού.

Την Κυριακή 10/10, στις απονομές παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού  Σταύρος Περγαντής, ο τέως  δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος του Σπαρτιατικού ΓΣ Παναγιώτης Πριστούρης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti