Ξεκίνησε το 40ο Σπάρταθλον

Βαδίζουν προς Σπάρτη οι υπερμαραθωνοδρόμοι - Ανάμεσά τους και 4 Σπαρτιάτες Δρομείς

Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2022 08:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησε το 40ο Σπάρταθλον

Εκκίνησε δόθηκε στις 6:45΄ το πρωί της Παρασκευής (30/9) για το επετειακό 40ο «Σπάρταθλον» μπροστά από το θέατρο Ηρώδου του Αττικού, κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών. Στη γραμμή της αφετηρίας βρέθηκαν 388 υπεραθλητές κι υπεραθλήτριες από 48 χώρες του πλανήτη.

Στον φετινό αγώνα υπάρχουν 51 συμμετοχές από την Ελλάδα -ανάμεσα στις οποίες και 4 Σπαρτιάτες Δρομείς-, 40 από την Ιαπωνία, 28 από τη Γερμανία, 25 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 24 από την Ουγγαρία, 22 από τη Μεγάλη Βρετανία, 22 από την Ιταλία, 14 από την Σουηδία, 13 από την Τσεχία, 11 από το Ισραήλ, 10 από την Ολλανδία και 8 από την Πολωνία και τη Σλοβενία.

Με πορεία προς την Ελευσίνα, τα Μέγαρα, την Κόρινθο, τη Νεμέα, τη Λύρκεια, τη Νεστάνη, την Τεγέα, την αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος, μέχρι τα ιερά χώματα της Σπάρτης, οι τολμηροί δρομείς θα υποκλιθούν στην «καρδιά» της πόλης μπροστά από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα, αιώνιο σύμβολο νικητή ενάντια στο αδύνατο και το ανέφικτο. Έπαθλο τους ο ιερός κότινος από τις ευλογημένες ελιές της σπαρτιατικής γης και το καθάριο νερό του ποταμού Ευρώτα.

Το ραντεβού στη Σπάρτη δίνεται στο άγαλμα του Λεωνίδα, μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο, όπου μετά τις 5:00 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου 1/10 αναμένονται οι πρώτοι αθλητές. Μέχρι τις 6:45΄ μμ της ίδιας ημέρας το κοινό θα χειροκροτεί τους υπεραθλητές και τις υπεραθλήτριες που θα καταφέρουν να τερματίσουν στο χρονικό περιθώριο των 36 ωρών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti