Έτρεξαν και φέτος στη μνήμη των πεσόντων του Μονοδενδρίου

Επιτυχημένος ο 3ος «Δρόμος των 118»

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2023 15:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτρεξαν και φέτος στη μνήμη των πεσόντων του Μονοδενδρίου

Αθλητική δράση με ιστορική αναφορά περιελάμβανε ο 3ος «Δρόμος των 118», που διεξήχθη με επιτυχία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, με εκκίνηση το μνημείο στο Μονοδένδρι και τερματισμό στο πάρκο ΟΤΕ στη Σπάρτη, όπου βρίσκεται μνημειακό γλυπτό για τους πεσόντες Σπαρτιάτες.

Ο «Δρόμος των 118» που ήταν αφιερωμένος στους εκτελεσθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 26 Νοεμβρίου 1943 στο Μονοδένδρι, διοργανώθηκε για τρίτη φορά από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, τον Δήμο Σπάρτη, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων «Οι Αθάνατοι» και με τη φιλική συμμετοχή των «Σπαρτιατών Δρομέων».

Τον αγώνα τερμάτισαν περίπου 150 δρομείς από διάφορες περιοχές και σωματεία της χώρας, που κάλυψαν την απόσταση των 23 χιλιομέτρων εντός του ορίου των 3 ωρών που όριζε η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, με την παραλαβή του αριθμού πριν την εκκίνηση που δόθηκε από τον δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, ο κάθε αθλητής έλαβε ένα κλαδάκι δάφνης, το εναπέθετε κατά τον τερμάτισμό του στο μνημείο των 118 στη Σπάρτη.


φωτο: Αλέξανδρος Μπουγάδης, ΣΔΥΜ

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti