Ο Βατικιώτης Γ. Παπαχρήστου έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης

Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2024 15:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Βατικιώτης Γ. Παπαχρήστου έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας. Εκπροσωπώντας τα Βάτικα, αλλά και ολόκληρο τον Δήμο Μονεμβασίας, ο αθλητής είχε την ευκαιρία να τρέξει στους δρόμους της ισπανικής πόλης με δρομείς από όλο τον κόσμο, ζώντας μια δυνατή αλλά και μοναδική εμπειρία.

Στη διοργάνωση «Edreams Mitja Zurich Marato Barcelona» έλαβαν μέρος συνολικά 24.086 δρομέων, μεταξύ των οποίων και 30 Έλληνες, με τον Γ. Παπαχρήστου να είναι ένας από αυτούς. Ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, K. Kandie,  καθώς και η πρώην κάτοχος στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες, J. Jepkosgei, ήταν οι μεγάλοι νικητές κόβοντας πρώτοι το νήμα.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά το τέλος του αγώνα, Γ. Παπαχρήστου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι δρόμοι αντοχής για να μπορέσεις να τους υπηρετήσεις πίστα για χρόνια, απαιτούν αφοσίωση, υπομονή και επιμονή. Είναι αμέτρητες οι ώρες που πρέπει να περάσεις με τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, αρκετά τα βράδια που θα δυσκολευτείς ακόμη και να κοιμηθείς από τους πόνους μιας εξαντλητικής προπόνησης και σίγουρα ακόμη περισσότερες οι φορές που θα αναρωτηθείς αν θα ήταν προτιμότερο να περάσεις περισσότερο ξεκούραστο χρόνο, απ’ το να παλεύεις να ξεπεράσεις σε αρκετές περιπτώσεις τον εαυτό σου, σε κάτι που φαντάζει πάνω απ’ τις δυνάμεις σου!

Το να βρίσκεσαι μαζί με άλλους 28 χιλιάδες δρομείς στην ίδια γραμμή εκκίνησης και να μοιράζεσαι μια τόσο δυνατή εμπειρία είναι κάτι μοναδικό. Κάθε δρομέας κουβαλά τη δική του ιστορία και αυτό είναι που κάνει τόσο ξεχωριστές αυτές τις ημέρες, ανεξαρτήτως χρόνων και αποτελεσμάτων και σε κάνουν να φεύγεις πιο γεμάτος μετά τον τερματισμό! Όσες φορές λοιπόν κι αν αναρωτηθεί ένας δρομέας αν αξίζει όλη αυτή η “ταλαιπωρία”, η απάντηση κρύβεται σε κάτι πρωινά σαν το σημερινό…»


με πληροφορίες από monemvasianews.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti