10 πράγματα που χρειάζονται καθάρισμα κάθε εβδομάδα

Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2019 20:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
10 πράγματα που χρειάζονται καθάρισμα κάθε εβδομάδα

Ίσως συχνά αναρωτιέστε κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε συγκεκριμένα πράγματα του σπιτιού, όπως για παράδειγμα τα σεντόνια σας, τα φωτιστικά ή τις κουρτίνες σας. Κάποια πράγματα χρειάζονται καθημερινό καθάρισμα, αλλά για πολλά 1 φορά την εβδομάδα είναι το ιδανικό διάστημα για να τα καθαρίζετε.
Άπλυτα. Το ξέρουμε, είναι από τις λιγότερο αγαπημένες σας δουλειές (όπως και των περισσοτέρων). Το ιδανικό διάστημα για να βάζετε πλυντήριο είναι μία φορά την εβδομάδα.
Επιφάνειες μπάνιου. Η τουαλέτα σας μπορεί να εκτοξεύσει μικρόβια κάθε φορά που την χρησιμοποιείτε. Γι αυτό και χρειάζεται ένα εβδομαδιαίο καθάρισμα στους πάγκους, τους καθρέπτες και τις υπόλοιπες επιφάνειες του μπάνιου.
Έπιπλα. Η σκόνη δεν φαίνεται απλώς άσχημη, αλλά μπορεί και να φθείρει τα έπιπλά σας και να τα διαβρώσει. Απομακρύνετε τη σκόνη χρησιμοποιώντας ένα απαλό πανί με μικροΐνες.
Σεντόνια. Αν σκεφτείτε το γεγονός ότι περνάτε το ένα τρίτο της ζωής σας στο κρεβάτι σας και πάνω στα σεντόνια σας, θα καταλάβετε γιατί είναι απαραίτητο να τα αλλάζετε μία φορά την εβδομάδα.
Ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας. Μπορεί ο φούρνος, ο φούρνος μικροκυμάτων και το ψυγείο σας να μην φαίνονται βρώμικα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν πράγματα πάνω τους που δεν μπορείτε να τα δείτε.
Μπανιέρα. Η υγρασία είναι από τα πράγματα που βοηθούν στη συσσώρευση βακτηρίων, μπορείτε όμως να τα απομακρύνετε αν την καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα.
Τουαλέτα. Ο γρηγορότερος τρόπος για να καθαρίσετε το εσωτερικό της τουαλέτας σας είναι να ρίξετε κάποιο καθαριστικό, να το αφήσετε να δράσει για λίγα λεπτά και έπειτα να τραβήξετε το καζανάκι.
Πάτωμα κουζίνας. Το πιο πιθανό είναι να μην παρατηρείτε καν ότι λερώνεται, αλλά όσο τρώτε στην κουζίνα σας, το πάτωμα φιλοξενεί διάφορα… πράγματα που πέφτουν από το τραπέζι. Βάλτε το καθάρισμά του στην εβδομαδιαία λίστα σας.
Καθρέπτες. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, είναι πολύ πιο εύκολο να βάλετε το make up αν ο καθρέπτης σας είναι καθαρός. Γι αυτό, λοιπόν, περάστε 1 φορά την εβδομάδα την επιφάνειά του με κάποιο καθαριστικό.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν χρειάζεται να πλένετε τόσο συχνά όσο νομίζετε! Σε αυτά ανήκουν τα ρούχα που φορέσατε μία φορά (εκτός και αν ιδρώσατε), τα πιάτα που βάζετε στο πλυντήριο πιάτων (αρκεί να πετάξετε το φαγητό, τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου), τα φωτιστικά σας (αρκεί μία φορά το μήνα), τα μπουφάν (μία φορά στους 3 μήνες) και τις κουρτίνες σας (μπορεί να νομίζετε ότι πρέπει να τις πλένετε συχνά, αλλά – εκτός απροόπτου - αρκεί μία φορά τον χρόνο!)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti