3 Λόγοι να απορρίψεις το ντους και να κάνεις αφρόλουτρο απόψε

Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 18:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 Λόγοι να απορρίψεις το ντους και να κάνεις αφρόλουτρο απόψε

Είναι έντονοι οι ρυθμοί στη δουλειά και παρότι γυρνάς στο σπίτι σχετικά νωρίς, είσαι ακόμα σε υπερένταση;  Γέμισε τη μπανιέρα σου και απόλαυσε ένα ζεστό μπάνιο, μαζί με τις ευεργετικές του ιδιότητες.


Κρύωμα - Ρινική συμφόρηση
Μελέτες έχουν δείξει πως το να βυθίσεις το σώμα σου μέχρι τον λαιμό σε ζεστό νερό μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα ενός κρυώματος. Αφενός, η θερμοκρασία του νερού βελτιώνει τη ροή του αίματος μας και ως εκ τούτου συμβάλλει στην καλύτερη οξυγόνωσή του. Αυτό επιτυγχάνεται και από την ελαφριά πίεση του νερού στο στήθος που αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς σου. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της απορρόφησης του οξυγόνου από τον οργανισμό σου. Αφετέρου, οι ατμοί του νερού μπορούν να καθαρίσουν την ρινική σου κοιλότητα από φλέματα.


Άγχος - Κακός ύπνος
Αν υπάρχει μια ιδιότητα του μπάνιου που είναι γνωστή σε όλες μας, τότε αυτή είναι η χαλάρωση και η ευεξία που μας προσφέρει. Αν δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς, ένταξε στη ρουτίνα σου μια ώρα στη μπανιέρα.  Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές στο σώμα μας και να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος.


Δέρμα, μαλλιά και μάτια
Οι ατμοί που δημιουργούνται από ένα ζεστό μπάνιο διασφαλίζουν την ενυδάτωση του σώματος. Στο πλαίσιο αυτό, να ότι η χρήση αλάτων και συγκεκριμένων ελαίων μπορεί να αυξήσει τη φυσική ιδιότητα του μπάνιου να σε ενυδατώνει. Αν προσθέσεις π.χ. το έλαιο από αβοκάντο, θα εξασφαλίσεις τόσο τη μείωση της ξηροδερμίας λόγω των ω3 λιπαρών οξέων και των βιταμινών A, D και E όσο και την προστασία του δέρματος σου λόγω της πυκνής σύστασής του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος