Μπλε φως: Τι είναι, πώς επηρεάζει την επιδερμίδα και πώς θα προστατευτείς

Τρίτη, 26 Μάιος 2020 20:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπλε φως: Τι είναι, πώς επηρεάζει την επιδερμίδα και πώς θα προστατευτείς

Κινητό- Τηλεόραση- Υπολογιστής- Tablet. Οι ώρες μπροστά από μία οθόνη πολλές, πόσο μάλλον, αυτή την περίοδο που μείναμε και πλέον έχουμε μάθει να μένουμε αρκετές ώρες στο σπίτι. Και όπου οθόνη σημείωσε -μεταξύ άλλων- μπλε φως. Το τεχνητό μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες από κάθε λογής συσκευές και μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό μας σε πολλά επίπεδα: Από την όραση και τους βιορυθμούς μας, μέχρι και την υγεία της επιδερμίδας μας, προκαλώντας πρόωρη γήρανση. Σε αυτό το τελευταίο (aka επιδερμίδα) κάνουμε focus αυτή τη φορά και με τη βοήθεια των ειδικών, εξετάζουμε  πώς θα την προστατεύσουμε.

3 πολύτιμα tips για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από το μπλε φως:
- Αρχικά, φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με καροτενοειδή, δηλαδή τις φυτικές ουσίες που υπάρχουν σε πολλά φρούτα και λαχανικά και είναι αυτές που «ευθύνονται» για το χαρακτηριστικό κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί τους χρώμα. Τέτοιες τροφές μπορεί να είναι τα καρότα, οι ντομάτες, το σπανάκι, τα ροδάκινα, το καρπούζι που χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση, προστατεύουν την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες, το μπλε φως και την πρόωρη γήρανση.
- Έπειτα, μην ξεχνάς καθημερινά να απλώνεις το αντηλιακό σου τριάντα λεπτά πριν από τη χρήση ανάλογων συσκευών (και μέσα στο σπίτι) καθώς και ανανέωσή του ανά δύο ώρες.
- Τέλος, η χρήση αντιοξειδωτικού ορού το πρωί πλέον θεωρείται επιβεβλημένη ούτως ώστε να αυξήσει την φωτοπροστασία και να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες, έχοντας στοχευμένη δράση κατά του μπλε φωτός.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland