5 τρόποι για να πεις «αντίο» στα κιτρινισμένα δόντια

Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2020 17:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 τρόποι για να πεις «αντίο» στα κιτρινισμένα δόντια

Αν είσαι coffee addict, αν σου αρέσει να απολαμβάνεις πού και πού το κρασί σου παρέα με τις φίλες ή τον αγαπημένο σου ή αν δε λες «όχι» σε ένα τσιγαράκι για διάλειμμα με τη διπλανή σου στο γραφείο, τότε σίγουρα θα έχεις έρθει αντιμέτωπη με τα κιτρινισμένα δόντια. Βλέπεις, μπορεί αυτού του είδους οι απολαύσεις να κάνουν λίγο πιο όμορφη την καθημερινότητά μας, όμως είναι «εχθροί» για την υγιή και λαμπερή όψη των δοντιών μας.

Αυτό που θα σου προτείνουμε για να απαλλαγείς από τα κιτρινισμένα δόντια δεν είναι μια επίσκεψη στον οδοντίατρο για λεύκανση. Υπάρχουν φυσικοί και οικονομικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς μόνη σου να επέμβεις και να απαλλαγείς από την κιτρινίλα και την αντιαισθητική όψη της στοματικής κοιλότητάς σου.

Μάθε πώς θα απαλλαγείς επιτέλους από τα κίτρινα δόντια και πώς θα ανακτήσεις το χαμένο, αστραφτερό χαμόγελό σου!

Πλύσιμο των δοντιών. Ναι, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ότι δεν πρέπει να ξεχνάς να πλένεις μετά από κάθε γεύμα τα δόντια σου. Προτίμησε ειδικές, λευκαντικές οδοντόκρεμες για την περίπτωσή σου

Χρησιμοποίησε φλούδα από λεμόνι, μπανάνα ή πορτοκάλι. Το κάλιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και οι βιταμίνες, που περιέχει η φλούδα της μπανάνας, αλλά και το κιτρικό οξύ που υπάρχει στα εσπεριδοειδή, συμβάλλουν στη μείωση των λεκέδων στο σμάλτο.

Ανάμειξε 1 κουταλιά μαγειρική σόδα με 2 κουταλιές οξυζενέ και άπλωσε αυτήν την πάστα στα δόντια σου. Με απαλές κινήσεις με τα δάχτυλα ή την οδοντόβουρτσά σου τρίψε τα δόντια και ξέπλυνε καλά.

Λάδι καρύδας. Ίσως να σου φαίνεται παράξενο, αλλά το έλαιο καρύδας απομακρύνει την πλάκα και τα βακτήρια από τη στοματική κοιλότητα. Τρίψε τα δόντια σου με έλαιο καρύδας και άσε το να δράσει για 10-30 λεπτά. Έπειτα, πλύνε καλά τα δόντια σου με οδοντόβουρτσα.

Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Το νερό έχει την ικανότητα να απομακρύνει από τα δόντια την πλάκα και τα βακτήρια που οδηγούν στο ενοχλητικό κιτρίνισμα. Μπορείς, λοιπόν, να καταναλώνεις φρούτα, όπως το καρπούζι ή το πορτοκάλι και λαχανικά, όπως το αγγούρι, η ντομάτα ή το ραπανάκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti