Πλυντήριο ρούχων: Τα do και τα dont’s για να λειτουργεί σωστά

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 17:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλυντήριο ρούχων: Τα do και τα dont’s για να λειτουργεί σωστά

Σε περίπτωση που θες το πλυντήριο ρούχων σου να σου αποδώσει τα μέγιστα, παρακάτω είναι όσα πρέπει και δεν πρέπει να κάνεις κάθε φορά που το βάζεις σε λειτουργία. Είναι απλά, εύκολα και γρήγορα. Αρκεί να σου γίνουν συνήθεια.

Όπως κάθε μεγάλη συσκευή, τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια είναι μια σημαντική οικονομική επένδυση - συσκευές που προφανώς αξίζουν τα χρήματά τους αν σκεφτούμε για λίγα δευτερόλεπτα πόσο χρόνο μας γλιτώνουν και πόσο μας βοηθούν στην καθαριότητα. Για να παρατείνουμε λοιπόν τη ζωή του πλυντηρίου μας και να παραμείνει λειτουργικό για πολλά χρόνια υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε πάντα και άλλα που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ. Και αυτά είναι τα dos και τα don’ts για να τα καταφέρεις.

Ναι: Καθάρισε το πλυντήριό σου
Ακριβώς όπως ο καθαρισμός του πλυντηρίου πιάτων μπορεί να κάνει τα πιάτα να λάμπουν και η συσκευή να διαρκεί περισσότερο, το ίδιο ισχύει και για το πλυντήριο. Ένα καθαρό πλυντήριο ρούχων όχι μόνο θα καθαρίσει τα ρούχα, αλλά θα βοηθήσει στη συντήρηση της συσκευής.

Ναι: Αφαίρεσε τα βρεγμένα ρούχα ASAP
Για να αποτρέψεις την ανάπτυξη μούχλας μέσα στο μηχάνημα, προσπάθησε πάντα να βγάζεις τα ρούχα το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση του κύκλου πλύσης.

Ναι: Κάνε τσεκ στις τσέπες σου
Κάθε φορά πριν βάλεις τα ρούχα σου στο πλυντήριο μην ξεχάσεις να τσεκάρεις τις τσέπες σου. Όπως είναι τα κέρματα και τα κλειδιά που μπορεί να φθείρουν τον κάδο του μηχανήματος.

Όχι: Μην χρησιμοποιείς πολύ απορρυπαντικό
Αυτό που πρέπει να θυμάσαι για αρχή είναι ότι η μεγάλη δόση απορρυπαντικού δεν πρόκειται να καθαρίσει τα ρούχα σου περισσότερο. Εκτός από το να δημιουργεί υπολείμματα σαπουνιού στα ρούχα, η υπερβολική δόση απορρυπαντικού μπορεί στην πραγματικότητα να δημιουργήσει μια παρατεταμένη μυρωδιά στο πλυντήριο.

Όχι: Μην βάζεις αντικείμενα με σκληρά και πλαστικά κομμάτια στο στεγνωτήριο
Υπάρχει κίνδυνος ο ατμός από το στεγνωτήριο να λιώσει τα πλαστικά και τα λαστιχένια μέρη. Όπως είναι για παράδειγμα οι πάτοι από αθλητικά παπούτσια. Και με τη σειρά τους, αυτά τα κομμάτια μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στη συσκευή. Αντίθετα, άφησε αυτά τα ρούχα ή παπούτσια να στεγνώσουν φυσικά και μην τα βάλεις στο στεγνωτήριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος