Ο σωστός καθαρισμός για ένα λαμπερό δέρμα

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο σωστός καθαρισμός για ένα λαμπερό δέρμα
Τα νέα καθαριστικά προϊόντα, βασισμένα σε νέες τεχνολογίες και με εμπλουτισμένη σε καλλυντικά συστατικά σύνθεση, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη περιποίηση στην επιδερμίδα, και μάλιστα, σε χρόνο ρεκόρ. Διάβασε παρακάτω και μάθε όλα τα μυστικά του καθαρισμού που θα σε μεταμορφώσει και θα σε κάνει να ακτινοβολείς!
Καθάρισε το πρόσωπό σου δύο φορές τη μέρα
Θα μπορούσε να είναι μια από τις δέκα εντολές ομορφιάς, εντούτοις πολλές γυναίκες την παραβιάζουν από κούραση, βιασύνη ή τεμπελιά, αν και ξέρουν καλά ότι, αν θέλουν μια τέλεια αψεγάδιαστη επιδερμίδα, θα έπρεπε η τελευταία κίνησή τους πριν κοιμηθούν και η πρώτη μόλις ξυπνήσουν να είναι ο σωστός καθαρισμός του προσώπου τους.
Ο σύμμαχος της τεμπέλας όμορφης
Σήμερα, χάρη στη νέα γενιά καθαριστικών προϊόντων, δεν έχεις πια καμιά δικαιολογία για «κακή συμπεριφορά» απέναντι στην επιδερμίδα σου. Με μια απαλή κίνηση μπορείς πια να αφαιρέσεις υπολείμματα μακιγιάζ από το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη, να ενυδατώσεις και να αναζωογονήσεις το δέρμα σου να καταπραΰνεις τυχόν ερεθισμούς και να της προσφέρουν «τροφή», λάμψη και αντιοξειδωτική προστασία που τόσο πολύ έχει ανάγκη.
Tο αμυγδαλέλαιο είναι το τέλειο προϊόν ντεμακιγιάζ που όχι μόνο δεν σου κοστίζει τίποτα αλλά είναι και φυσικό.
Έξυπνα αλλά και οικονομικά
Τα νέα καθαριστικά προϊόντα είναι πολύ έξυπνα, πολύ πρακτικά και λατρεύουν την επιδερμίδα μας. Έχουν ουδέτερο pH, ώστε να μην επηρεάζεται το ελαφρώς όξινο pH της επιδερμίδας (5,5-6), το οποίο την προστατεύει από εποικισμούς μικροβίων και μυκήτων, και για τη δράση τους δεν απαιτείται παρά μια μικρή μόνο ποσότητα, οπότε μη σκας καθόλου.
Καθαρή και λαμπερή
Λίγες σταγόνες γαλακτώματος, λοσιόν, λαδιού ή ζελ στο ειδικό βαμβάκι ντεμακιγιάζ ή τα ειδικά μαντιλάκια καθαρισμού αρκούν για να εξαφανίσουν σκόνη, μικρόβια, ιδρώτα, σμήγμα, νεκρά κύτταρα, μέικαπ, σκιές, μάσκαρα και κραγιόν στη στιγμή. Ένα ξέβγαλμα με χλιαρό νερό ολοκληρώνει τη διαδικασία καθαρισμού και το αποτέλεσμα είναι ένα πεντακάθαρο, λαμπερό πρόσωπο που θα θαυμάσει και εσύ στον καθρέφτη.
Πρόσεξε μόνο γιατί ενώ τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι η επιτομή του εξπρές καθαρισμούς είναι προτιμότερο να επιλέξεις να απλώσεις το προϊον καθαρισμού και να απλώσεις στο βαμβακάκι σου.
Τα πάντα για τα προϊόντα καθαρισμού
Τα προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ είναι πλέον ολοκληρωμένα καλλυντικά προϊόντα, καθώς η σύνθεσή τους είναι πλούσια σε ενυδατικά, καταπραϋντικά, αντιφλεγμονώδη, θρεπτικά, συσφικτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ χάρη στις νέες τεχνολογίες έχουν άμεση και σε βάθος δράση. Διάλεξε ένα καθαριστικό προϊόν κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου –ευαίσθητο, κανονικό, μικτό, λιπαρό, ξηρό, αφυδατωμένο, ταλαιπωρημένο– και δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου!
Μην ξεχνάς:
- Πριν αρχίσεις τη διαδικασία καθαρισμού, πρέπει να πλύνεις καλά τα χέρια σου. Κάθε κίνηση που κάνετε πάνω στο πρόσωπό σου πρέπει να είναι απαλή, δεν χρειάζεται ούτε τρίψιμο ούτε πίεση.
- Το ίδιο ισχύει και όταν στεγνώνετε το πρόσωπό σου με την πετσέτα μετά το ξέβγαλμα. Πρέπει να είναι πολύ μαλακή και ποτέ να μην την τρίβεις πάνω στο πρόσωπο, απλώς ταμπονάρισε.
- Αν η επιδερμίδα σου μετά τον καθαρισμό «τραβάει», σου προκαλεί φαγούρα ή εμφανίζει κοκκινίλες, σημαίνει ότι έχασε τη φυσιολογική της υγρασία και λιπαρότητα, και επομένως ή διάλεξες ακατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου καθαριστικό προϊόν ή δεν της φέρθηκες και τέλεια!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti