Οι μητέρες είχαν την τιμητική τους στην Ενορία Τσεραμιού

Την παραμονή της Υπαπαντής του Κυρίου

Τετάρτη, 04 Φεβρουάριος 2015 12:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι μητέρες είχαν την τιμητική τους στην Ενορία Τσεραμιού

Τη γιορτή της μητέρας τίμησαν τα παιδιά του κατωτέρου και ανωτέρου τμήματος του κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Τσεραμιού, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, παραμονή της Υπαπαντής του Κυρίου. Μετά την κυριακάτικη θεία λειτουργία, ο εφημέριος του Τσεραμιού, π. Παναγιώτης Λάτσης, μαζί με τα όσα είπε για την Υπαπαντή του Κυρίου και με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Μάνα, Μητέρα, Μαμά. Μία λέξη, άπειρα τα συναισθήματα. Η νεαρή μητέρα Παναγία αποδέχεται το ρόλο της ως μητέρα και δίδει τρανό παράδειγμα μίμησης προς όλες τις μητέρες του κόσμου που με αγάπη κόπους και θυσίες προσπαθούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους.
Η ελληνορθόδοξη παράδοση καθώς και οι καταβολές μας ως λαός, θα πρέπει να παρακινούν όλους εμάς να εορτάζουμε το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας - τη μητέρα μας - την ημέρα της Υπαπαντής και όχι τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου».

Στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Τσεραμιού λοιπόν και κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου καφέ, τα παιδιά και των δύο τμημάτων του κατηχητικού σχολείου επεφύλασσαν μια όμορφη έκπληξη τόσο για τις μητέρες τους όσο και για όλες τις μητέρες της ενορίας!
Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα, όπου όλα τα παιδιά, καθοδηγούμενα από τη νηπιαγωγό κ. Φανή Λάζαρη, είχαν φτιάξει όμορφες καρδούλες μέσα στις οποίες είχαν κρύψει μια σοκολατένια λιχουδιά επάνω σε ένα γλυκό ποιηματάκι για τη μητέρα, καθώς και πολύχρωμα καπελάκια που έγραφαν «Χρόνια πολλά μαμά»!

Την επόμενη μέρα, τα παιδιά, με τη βοήθεια των κατηχητριών τους και γεμάτα χαρά, έστρωσαν τα τραπέζια, φόρεσαν τα καπέλα τους και σέρβιραν ένα ελληνικό παραδοσιακό πρωινό το οποίο περιείχε ζυμωτό ψωμί, φρέσκο λάδι, ελιές, αυγά, χειροποίητες πίτες, τυρί, τοστάκια κ.λ.π.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συγκινητικής και απρόσμενης έκπληξης, που συνοδευόταν από το άκουσμα παραδοσιακών τραγουδιών για τη μητέρα, το λόγο έλαβε η κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση. Αφού ανέφερε γιατί τιμούμε τη μητέρα την ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου, παρακάλεσε τις μητέρες που αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, να έχουν σαν γνώμονα στη ζωή τους και να μεταφέρουν πάντα στα παιδιά τους τρία βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της χριστιανικής πίστης μας, που δεν είναι άλλα από τα «σε αγαπώ, σε ευχαριστώ και συγγνώμη».

Ακολούθησε η απαγγελία δύο ποιημάτων σχετικών με τη μητέρα από τις μαθήτριες Έφη Καρούνου και Ελευθερία Πανοπούλου.

Η μικρή αυτή εκδήλωση έκλεισε με την ευχή όλων των ενοριτών του Τσεραμιού, όπως η Παναγία και Μητέρα όλου του κόσμου, να ενισχύει και να καθοδηγεί όλες τις μητέρες στον καθημερινό και κοπιώδη αγώνα της ζωής τους!
 
Φωτογραφίες: Τάκης Κούρος και Γ.Π.Λ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti