Βρέθηκαν 1.184 χασισόδεντρα σε δύο φυτείες στη Λακωνία! (ΦΩΤΟ)

Σε Αλευρού και Πικουλιάνικα - Αναζητούνται οι καλλιεργητές

Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016 12:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βρέθηκαν 1.184 χασισόδεντρα σε δύο φυτείες στη Λακωνία! (ΦΩΤΟ)

Στον εντοπισμό δύο ακόμη φυτειών κάνναβης προχώρησε η Αστυνομία στη Λακωνία, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη χασισοφυτείας στο Λυγερέα Αν. Μάνης (θέμα), το πρωί της Τρίτης 26/7. Πρόκειται για δύο φυτείες, αποτελούμενες συνολικά από 1.184 φυτά κάνναβης, που εντοπίστηκαν σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Σπάρτης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της Τετάρτης, 27/7, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή στο χωριό Αλευρού, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 1.102 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 μέτρο έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν! Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας. Πρόκειται για χασισοφυτεία - «μαμούθ» και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί στη Λακωνία, αλλά και στην Πελοπόννησο.

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 26/7, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή στα Πικουλιάνικα Μυστρά, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 82 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 εκατοστά έως 1,5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών.

Στις παραπάνω επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Λακωνίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Λακωνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti