Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Μαθητική Εστία Μολάων (ΦΩΤΟ)

Αποδόθηκε στην τοπική κοινωνία

Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 14:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Μαθητική Εστία Μολάων (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/11) ο 1ος και 2ος όροφος της ανακαινισμένης πτέρυγας της Μαθητικής Εστίας Μολάων. Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η σύμβαση υπεγράφη στις 9 Δεκεμβρίου 2013 και  αφορούσε την ανακατασκευή των δωματίων που φιλοξενούνται οι μαθητές , προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.    

Κατά χρήση, η Μαθητική Εστία Μολάων παραχωρήθηκε στο Δήμο Μονεμβασίας με  απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στις 4 Φεβρουαρίου 2012 υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της Μαθητικής Εστίας Μολάων (μεταξύ Δήμου και ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και αφού πρώτα ζητήθηκε επιτακτικά η ανακατασκευή τουλάχιστον των δωματίων που φιλοξενούνται οι μαθητές.

Ως γνωστόν κατόπιν αιτήματος του Δήμου Μονεμβασίας και έγκρισης του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ,  ο Δήμος στεγάζει τις παρακάτω υπηρεσίες: το ΚΕΠ, το ΓΕΦ, το Γραφείο ΙΚΑ, το ΕΚΑΒ Μολάων και το ΚΔΑΠ Μολάων, καθώς και αρχειακό υλικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μολάων.  

Από την πλευρά του ΙΝΕΔΙΒΙΜ,  παρόντες ήταν η διευθύντρια Εκπαιδευτικής Μέριμνας και Τεχνικών Υπηρεσιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Πέρσα Καρβέλη, οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου κκ Παναγιώτης Αλεξανδρής και Γεώργιος Αθανασόπουλος, οι οποίοι από κοινού με τον εντεταλμένο σύμβουλο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας Ιωάννης  Κολλιάκος υπέγραψαν το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής του έργου.

Ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προανήγγειλε την διάθεση πιστώσεων την επόμενη χρονιά για τον εξοπλισμό των ανακαινισμένων δωματίων αλλά και την ανακαίνιση ενός ακόμα ορόφου.  

Το «παρών», επίσης, έδωσαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης κ. Θεόδωρος Μπλίκας, ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μολάων Ευθύμιος Κοντοσταθάκος.

Εκ μέρους του Δήμου, την τελετή προλόγισε η κ. Μπέττυ Κολλιάκου, ενώ τον  αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Κότσαλης.

Φωτο: Μιχάλης Καρούνης

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα