Η αξία του λακωνικού πορτοκαλιού σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών

Στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018 15:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η αξία του λακωνικού πορτοκαλιού σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Μυστρά, διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης μαθητών και διάχυσης γνώσης με θέμα «Πορτοκάλι Λακωνίας: (Δια)Τροφή Αξίας… Θέμα Χημείας!»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 11:30΄ πμ στο  Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη (Όθωνος Αμαλίας 129).

Πρόγραμμα εκδήλωσης
11:30-11:45: Καλωσόρισμα - χαιρετισμοί
11:45-12:00: Ελένη Παλούμπα, MSc Χημικός, υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας - θέμα: «Ο διαγωνισμός για την EUSO* ως πολυπαραμετρική εμπειρία»
12:00-12:20: Δρ Παναγιώτης Μπασουράκος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος - θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τις Βιταμίνες»
12:20-12:30: Συζήτηση - ερωτήσεις
12:30-12:45: Αναστασία Τριτάκη, Μ.Α. Κοινωνιολόγος, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Μυστρά - θέμα: «Η υιοθέτηση της Μεσογειακής Διατροφής στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά »
12:45-13:00: Γεωργία Γιαννουλέα, MSc Χημικός - θέμα: «Ποσοτικός προσδιορισμός βιταμίνης C στον χυμό του πορτοκαλιού»
13:00-13:15: Μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό για την EUSO 2018 - θέμα: «Μετρώντας τη βιταμίνη C σε χυμούς, στην κουζίνα μας!» 13:15-13:25 Απονομή επαίνων και βεβαιώσεων συμμετοχής στον τοπικό διαγωνισμό για την EUSO.
13:25: Προσφορά απολαυστικά εύγευστων πορτοκαλο-εδεσμάτων από α) μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά, β) τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών (Α.Σ.Ε.Ε.) Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνία», γ) τον σεφ Νίκο Ζιάβρα (εστιατόριο «Εν Χατίπι» - Π. Χρυσικού 27), δ) την Εύα Αθανασιάδη, αρτοποιό-ζαχαροπλάστη (καφέ ΚΤΕΛ Σπάρτης).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti