Ιδρύεται βρεφικό τμήμα στον α΄ παιδικό σταθμό του Δ. Σπάρτης

Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 14:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιδρύεται βρεφικό τμήμα στον α΄ παιδικό σταθμό του Δ. Σπάρτης

Στην ίδρυση και λειτουργία ενός βρεφικού τμήματος δυναμικότητας 12 βρεφών στον α’ Παιδικό Σταθμό Σπάρτης προχωρά ο Δ. Σπάρτης, κατόπιν σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης. Για τον σκοπό αυτό, το Νομικό Πρόσωπο υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης για συμμετοχή στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο ενέκρινε την ένταξή του στο πρόγραμμα με την 7427/2-8-2018 απόφασή του.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω πρότασης χρηματοδότησης έχει συνταχθεί και εγκριθεί μελέτη, σύμφωνα με την οποία θα γίνουν οικοδομικές εργασίες διαμόρφωσης και προμήθεια εξοπλισμού, ώστε ο χώρος να καταστεί κατάλληλος και ασφαλής για τη στέγαση του βρεφικού τμήματος.

Όπως σημειώνει ο Δ. Σπάρτης «οι συνθήκες ζωής των οικογενειών όλο και δυσκολεύουν και ταυτόχρονα αυξάνονται και οι ανάγκες για φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς καθώς η εργασία των μητέρων έχει γίνει πλέον αναγκαστική επιλογή.

Η Δημοτική Αρχή ενισχύοντας την κοινωνική της πολιτική και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου θα συνεχίσει να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης των υπαρχόντων σταθμών, τη δημιουργία ασφαλών υποδομών σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών και για την ίδρυση περισσότερων τμημάτων στο μέλλον, ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν δωρεάν σε μία δημόσια οργανωμένη, με επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια, διαπαιδαγώγηση από τη νηπιακή ηλικία για την ολόπλευρη, σωματική, πνευματική και αισθητική τους ανάπτυξη σύμφωνα με τις ανάγκες της ηλικίας τους».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών