Προσοχή! Αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Λακωνίας

Έκτακτη ανακοίνωση της ΠΕ Λακωνίας για το τριήμερο 10-12/8 λόγω αυξημένου κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς - Τιμωρία περιμένει τους παραβάτες - Που επιτρέπεται η πρόσβαση

Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 15:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προσοχή! Αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Λακωνίας

Λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Λακωνίας γνωστοποιεί ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα Πάρνωνα, Αν. Ταϋγέτου, Ζάρακα, Αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018 τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5. Επίσης την ίδια χρονική περίοδο και με δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και 5 απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο Φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης–Καλαμάτας μέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας, η διέλευση οχημάτων στο δρόμο από Μονή Δεκούλου προς Φαβάτου καθώς και η διέλευση του περιαστικού Δάσους του Ακουμαρού.

Ειδικότερα, για το τριήμερο 10, 11, και 12 Αυγούστου επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των παραπάνω οδηγιών λόγω αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Εξαιρούνται του μέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή  δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συμπλεγμάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του Δασαρχείου της περιοχής.

Που επιτρέπεται η κυκλοφορία
πιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόμους:

Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα
1. Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας
2. Από Βαμβακού μέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο, προς καταφύγιο Ε.Ο.Σ., προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο, προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.
3. Από καταφύγιο Δασαρχείου Σπάρτης προς Αγ. Βασίλειο, Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσμά.
4. Από Πολύδροσο μέσω θέσης « Ψητό » προς Κοσμά.
5. Από Βασαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – Μονή Αγ.Αναργύρων.

Δασικό Σύμπλεγμα Αν. Ταϋγέτου
1. Από Μυστρά προς Ταϋγέτη μέχρι Κατασκηνώσεις.
2. Από Ανώγεια προς Σωτήρα, Σοχά, Αναβρυτή – Αγ. Ιωάννη.
3. Από Παλαιοπαναγιά προς θέση « Μαγγανιάρη » μέχρι τη θέση «Βάρδα» και καταφύγιο Ταϋγέτου.
4. Από Ξηροκάμπι μέχρι Κουμουστά.
5. Από Γοράνους μέχρι Μονή Γόλας.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα. Η ΠΕ Λακωνίας ενημερώνει τους πολίτες της Λακωνίας ότι καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου θα διενεργούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτημένα όργανα και τους καλεί  να συνδράμουν το έργο και την προσπάθεια των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η αντιπυρική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti