Απάντηση του Νοσοκομείου Λακωνίας στην καταγγελία του Θ. Γιάνναρου

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς για έλλειψη αντιοφικών ορών - «...Να επιστρατεύεις τα φίδια για φτηνή και χυδαία αντιπολίτευση δείχνει ένδεια επιχειρημάτων και το επίπεδο του καταγγέλλοντος...»

Τρίτη, 14 Αύγουστος 2018 11:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απάντηση του Νοσοκομείου Λακωνίας στην καταγγελία του Θ. Γιάνναρου

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας στην καταγγελία του μοριακού βιολόγου Θεόδωρου Γιάνναρου περί έλλειψης αντιοφικών ορών σε μονάδες υγείας της Λακωνίας, που δημοσίευσε ο «Λακωνικός Τύπος». Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, ο διοικητής κ. Σωτήρης Μπότσιος διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Γιάνναρου, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για τη σειρά των γεγονότων, ενώ κατηγορεί τον καταγγέλλοντα για χυδαία αντιπολίτευση, απειλώντας παράλληλα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-απάντηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας έχει ως εξής:

«Με αφορμή την καταγγελία του κ. Θεόδωρου Γιάνναρου, τ. Διοικητή του Νοσοκομείου “Ελπίς”, που είδε το φως της δημοσιότητας σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, καταγγέλλοντας την έλλειψη αντιοφικού ορού σε όλη τη Λακωνία, το Γ.Ν Λακωνίας έχει να δηλώσει τα εξής:

Την Κυριακή 12 Αυγούστου και τις απογευματινές ώρες, ο κ. Γιάνναρος προσήλθε στο Κ.Υ Αρεόπολης αναφέροντας δήγμα στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την αιτία. Τον εξέτασε ο Διευθυντής του Κ.Υ κ. Μαριόλης, του παρεσχέθησαν οι πρώτες βοήθειες, του εξηγήθηκε ότι χωρίς σαφείς ενδείξεις για τα αίτια, μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς (σκορπιός, φίδι, αγκάθι...) του χορηγήθηκε αντιβίωση και κορτιζόνη για καθαρά προληπτικούς  λόγους, αφού η κλινική του εικόνα ήταν άριστη και αποχώρησε ευχαριστώντας γιατρό και προσωπικό. Δεν τέθηκε ούτε από τον θεράποντα-αφού δεν υπήρχε κλινικός λόγος- αλλά ούτε και από τον ίδιον ζήτημα χορήγησης αντιοφικού ορού.

Παρατήρηση πρώτη: Οι αντιοφικοί οροί δεν είναι ούτε στραγάλια να διατίθενται στα μαγαζιά τουριστικών ειδών, ούτε αποφασίζει ο οποιοσδήποτε άλλος πλην του θεράποντος, αν θα τους χορηγήσει η όχι, με δεδομένες τις ενδεχόμενες παρενέργειες και τις σαφείς οδηγίες για την απολύτως αναγκαία χρήση τους. Αποτελούν αυστηρά νοσοκομειακό σκεύασμα.

Παρατήρηση δεύτερη: Τα φαρμακεία των Ν.Μ Σπάρτης, Μολάων αλλά και του Κ.Υ Νεάπολης, διαθέτουν αντιοφικούς ορούς τόσους όσους προσδιορίζει η νομοθεσία ότι υποχρεούνται να διαθέτουν και κανείς μα κανείς δεν αιτήθηκε διάθεσή τους, ούτε υπήρξε στιγμή έλλειψής τους.

Παρατήρηση τρίτη: Το Κ.Υ Αρεόπολης προ εικοσαημέρου, διεκόμισε περιστατικό ασθενούς με δήγμα αποδεδειγμένα οχιάς, νοσηλεύτικε στην Ν.Μ Σπάρτης, χορηγήθηκε αντιοφικός ορός  διότι έτσι έκριναν οι θεράποντες, με θετική έκβαση για την υγεία του ασθενούς.

Παρατήρηση τέταρτη: Μεσούντος του Αυγούστου, να επιστρατεύεις ακόμη και τα φίδια για να κάνεις φτηνή και χυδαία αντιπολίτευση, δείχνει εκτός την ένδεια επιχειρημάτων, και το επίπεδο του καταγγέλλοντος, αφού θυσιάζει την εικόνα της υγειονομικής επάρκειας της τουριστικής περιοχής της Μάνης, εν ονόματι του να κερδίσει μερικά likes παραπάνω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία αρέσκεται να εκτονώνεται. Ας συκοφαντήσουμε το σύστημα Υγείας, με ότι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει αυτή την περίοδο για τον τουρισμό της περιοχής, προκειμένου να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, να συκοφαντήσουμε Υπουργούς και δομές Υγείας. Χτυπήσατε όμως λάθος πόρτα κ. Γιάνναρε. Γιατί και η Μάνη ξέρει τον Μαριόλη και το Κ.Υ της Αρεόπολης, αλλά και τις Ν. Μονάδες του Νομού.

Υπάρχει όμως και η Δικαιοσύνη στην οποία και θα προσφύγουμε, γιατί η συκοφαντία τιμωρείται από την αρχαιότητα κ. Γιάνναρε.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή παραμονή-αν είστε ακόμη εδώ-και του χρόνου με το καλό...

..αλήθεια που προσγειώθηκαν οι φίλοι σας από την Αθήνα, αφού απογειώθηκαν όπως λέτε  για να σας φέρουν τον ορό;»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti