Κτηνοτρόφος για εξαφάνιση: «Ήμουν σε απόγνωση, όμως επέστρεψα…» (VIDEO)

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του ο Κ. Λύβας από τα Ανώγεια Λακωνίας - Το αδιέξοδο, το «θαύμα» που τον έκανε να αναθεωρήσει και το μέλλον

Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018 14:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κτηνοτρόφος για εξαφάνιση: «Ήμουν σε απόγνωση, όμως επέστρεψα…» (VIDEO)

«Έφυγα για το βουνό γιατί βρισκόμουν σε απόγνωση. Εξαναγκάστηκα να το κάνω γιατί δεν είχα ψωμί να φάω. Δεν πήγαινε άλλο. Ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου για να ηρεμήσω» είναι τα συγκλονιστικά λόγια του 52χρονου κτηνοτρόφου Κώστα Λύβα από τα Ανώγεια Λακωνίας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί και αναζητείτο στον Ταΰγετο για διάστημα 11 ημερών, μέχρι να επανεμφανιστεί το περασμένο Σάββατο 22/9, όπως  σάς ενημέρωσε ο «Λακωνικός Τύπος».

Σε συνέντευξή του στον Τ. Κούρο, ο άνδρας μιλάει για τους λόγους που τον εξώθησαν να «χαθεί» στον Ταΰγετο. «Κάποιοι άνθρωποι διέκοψαν το νερό για τα ζώα μου για να ποτίσουν δικές τους καλλιέργειες. Αγανάκτησα, μετά από 10 χρόνια ταλαιπωρίας, καθώς κάθε δεύτερη ημέρα αναγκαζόμουν να πηγαίνω να βάζω το νερό για να ποτίζω τα ζώα. Και αυτοί μου έκαναν συνέχεια μηνύσεις, που ήταν ανύπαρκτες. Συνέπεια ήταν να με εξαντλήσουν και οικονομικά…»

Ο κτηνοτρόφος προσθέτει τα εξής: «Μπήκα και εγγυητής σε ένα σπίτι, με αποτέλεσμα να υπογράψω για 140.000 ευρώ και να βρεθώ κατηγορούμενος από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη για ποσό 12 ευρώ. Αυτό ήταν το “ευχαριστώ”…».

Αναφερόμενος στο διάστημα της εξαφάνισής του και της παραμονής του σε σπηλιά του  Ταϋγέτου, ο Κ. Λύβας επισημαίνει: «Κάποιοι φίλοι με βοήθησαν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ». Για την ημέρα που τα ίχνη του χάθηκαν λέει: «Στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης άφησα ένα σημείωμα στην είσοδο του σπιτιού για να το βρει ο αδελφός μου το πρωί». Προσθέτει ότι «το διάστημα παραμονής στο βουνό ήταν πολύ σκληρό. Έτρωγα μόνο παξιμάδια και κορόμηλα. Με αυτά την έβγαλα…»

Ο κτηνοτρόφος αποκαλύπτει ένα συμβάν που τον έκανε να αναθερωήσει, να σκεφτεί πιο ψύχραιμα και να μην προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα: «Όπως ανέφερα σε άλλο σημείωμα που άφησα στην Αγία Μαρίνα στον Βάρδα, είχα ήδη αρχίσει να χαλαρώνω. Το βράδυ είδα τη μητριά μου στον ύπνο μου που μου έλεγε ότι μου είχε αφήσει -από παλαιά- 600 ευρώ για να τα προσφέρω στο Άσυλο Ανιάτων. Ήταν η χαρά της να κεράσει τα παιδιά αυτά. Τα χρήματα αυτά, όμως, εγώ τα χάλασα για παράβολα στα δικαστήρια. Αυτό το όνειρο είδα και το θεωρώ θαύμα. Και ήταν αυτό που μου έδωσε δύναμη να αλλάξουν κάποια πράγματα στο μυαλό μου, αφού έκανα χιλιάδες σκέψεις…»

Ο Κ. Λύβας δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον: «Ήμουν τελειωμένος και ευτυχώς κάποιοι φίλοι με βοήθησαν. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα σου, όμως κάποιοι άλλοι πρέπει να συμμορφωθούν. Τώρα που επέστρεψα, θα πολεμήσω. Θα δουλέψω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Χρειάζεται δύναμη για να συνεχίσεις».

Τέλος, ο κτηνοτρόφος ζητεί «ένα μεγάλο συγγνώμη από όλον τον κόσμο. Σε συγγενείς, φίλους και όλες τις υπηρεσίες που ταλαιπώρησα. Και πολύ περισσότερο ζητώ συγγνώμη στον πυροσβέστη που τραυματίστηκε. ενώ προσπαθούσε να με εντοπίσει. Το ατύχημά του θα μπορούσε να ήταν μοιραίο…».

Παρακολουθείστε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα