Άνοιξε επιπλέον ο δρόμος για λαϊκή αγορά σε Ν. Κόσμο και Λάκκα

Θετική και η γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2018 12:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιξε επιπλέον ο δρόμος για λαϊκή αγορά σε Ν. Κόσμο και Λάκκα

Θετική γνωμοδότηση έδωσε και η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σπάρτης για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες Νέου Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 16/10, ύστερα από πλατύ και γόνιμο διάλογο θέσεων κι επιχειρημάτων, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποδέχτηκε την τεκμηριωμένη εισήγηση του δημάρχου Σπάρτης κ. Β. Βαλιώτη, αλλά και το σχετικό αίτημα των κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες τους.

«Η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, μετά από την ομόφωνη (κατ’ αρχήν) θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, τη θετική γνωμοδότηση της Τροχαίας Σπάρτης και το ενημερωτικό σημείωμα για “Διερεύνηση μετακίνησης Λαϊκής Αγοράς Σπάρτης” της Δ/νσης Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του δήμου Σπάρτης, που προτείνει τη θεσμική συνέχιση της διαδικασίας για οριστική λήψη της απόφασης, ανοίγει τον δρόμο για μια οριστική θετική απόφαση από τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού και προσθέτει:

«Η απόφαση για μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες , σε συνδυασμό με άλλες αναγκαίες δράσεις στρατηγικού χαρακτήρα, ΜΠΟΡΕΙ να ανοίξει το δρόμο, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση και την ίση μεταχείριση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιφέρειας της Σπάρτης αλλά, κυρίως, για τη σημαντική, σύμμετρη και βιώσιμη ανάπτυξη μιας πόλης, η οποία, δυστυχώς, παραμένει ουραγός σε σχέση με τις άλλες πελοποννησιακές πρωτεύουσες.

Οι κάτοικοι των συνοικιών παραμένουν στις επάλξεις της διεκδίκησης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα