Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε βραχονησίδα ανοιχτά της Μονεμβασιάς!

Το ολονύχτιο θρίλερ και η μεταφορά στο λιμάνι της Νεάπολης

Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 12:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε βραχονησίδα ανοιχτά της Μονεμβασιάς!

Στη βραχονησίδα «Καράβι», που βρίσκεται ανατολικά της Μονεμβασιάς στο Μυρτώο Πέλαγος, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 22 προς Τρίτη 23/10, το φορτηγό πλοίο «Αγ. Γεώργιος». Συνέπεια ήταν να προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο μπροστινό στεγανό του πλοίου. Άμεσα από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Γυθείου, Μονεμβασιάς και Νεάπολης Βοιών και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ο πλοίαρχος του πλοίου δεν αιτήθηκε συνδρομής. Στη συνέχεια, το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο λιμάνι της Νεάπολης (όρμος Βατίκων). Οι οκτώ Έλληνες ναυτικοί, που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου είναι όλοι  καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το «Αγ. Γεώργιος» είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Νέας Καρβάλης Καβάλας με προορισμό το Γύθειο, μεταφέροντας 1.762,5 μετρικούς τόνους λίπασμα.

Στο πλοίο αναμένεται εντός της ημέρας να απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι αποκατάσταση της ζημιάς και βεβαίωσης πιστοποιητικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Φωτο αρχείου από marinetraffic.com

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti