Τέσσερις νεκροί και 41 τραυματίες σε τροχαία στην Πελοπόννησο

Τον μήνα Οκτώβριο - Τα αίτια και οι παραβάσεις των οδηγών

Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέσσερις νεκροί και 41 τραυματίες σε τροχαία στην Πελοπόννησο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 36 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 41 που σημειώθηκαν το 2017.

Ειδικότερα σημειώθηκαν:
- 4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 2 τον Οκτώβριο του 2017
- 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι 7 τον Οκτώβριο του 2017
- 30 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 32 τον Οκτώβριο του 2017

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 45 παθόντες (έναντι 56 τον Οκτώβριο του 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
- 4 νεκροί, έναντι 2 τον Οκτώβριο του 2017
- 2 σοβαρά τραυματίες, έναντι 7 τον Οκτώβριο του 2017
- 39 ελαφρά τραυματίες, έναντι 47 τον Οκτώβριο του 2017

Τα αίτια
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, απόσπαση της προσοχής του οδηγού, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, παραβίαση προτεραιότητας, ολισθηρότητα οδοστρώματος, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Οκτώβριο του 2018, συγκροτήθηκαν 397 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.638 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 224 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.484 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
- 1.777 για υπερβολική ταχύτητα
- 112 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
- 146 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
- 5 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
- 79 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
- 144 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
- 40 για παραβίαση σηματοδότη
- 116 για ΚΤΕΟ
 - 17 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
- 10 για αντικανονικούς ελιγμούς
- 38 για αντικανονικό προσπέρασμα

Φωτο αρχείου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα