Αναδιπλώνεται το υπουργείο; Αισιοδοξία για το μέλλον των σχολών της Σπάρτης

Αναβλήθηκε το ραντεβού των φορέων με τον Κ. Γαβρόγλου - Τουλάχιστον 7.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε πέντε ημέρες

Τετάρτη, 09 Ιανουάριος 2019 14:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναδιπλώνεται το υπουργείο; Αισιοδοξία για το μέλλον των σχολών της Σπάρτης

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη (9/1) συνάντηση των θεσμικών φορέων της Σπάρτης με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου, που αφορά στον επανασχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ. Γαβρόγλου στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πάντως, μετά και την επιστολή Γαβρόγλου στον δήμαρχο Σπάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου» υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στους φορείς της Λακωνίας αναφορικά με το μέλλον των σχολών και ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα μπορούν να οδηγήσουν σε αναθεώρηση του σχεδιασμού του υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, ενδεικτικό της συστράτευσης της τοπικής κοινωνίας είναι ότι, τουλάχιστον,  7.000 υπογραφές πολιτών υπέρ της παραμονής των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ συγκεντρώθηκαν σε διάστημα πέντε ημερών και η διαδικασία συνεχίζεται!

Δ. Σπάρτης: «Η ομόφωνη θέληση
και διεκδίκηση απέδωσαν»
Με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης των φορέων στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός στον δήμαρχο Σπάρτης -και κοινοποιήθηκε  και στους άλλους φορείς του νομού- η Δημοτική Αρχή Σπάρτης επισημαίνει τα εξής:

«Η ομόφωνη θέληση των φορέων και πολιτών για την παραμονή των σχολών στην πόλη μας και η διεκδίκηση και νέων τμημάτων που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απέδωσαν.

Η επιστολή του κ. Υπουργού προδιαγράφει τους χειρισμούς του και μάλιστα αναφέρει  ότι:  “Μόλις ολοκληρωθεί το έργο της Επιτροπής θα σας παρασχεθεί πλήρης ενημέρωση από την ηγεσία του ΥΠΠΕΘ και από τους πρυτάνεις των δύο Ιδρυμάτων ώστε να μας εκφράσετε τις απόψεις σας. Το μέλλον της Ανωτάτης εκπαίδευσης στη χώρα μας  θα σχεδιαστεί ανάμεσα  στους ακαδημαϊκούς φορείς και το ΥΠΕΘ και δεν θα γίνει όπως τις προηγούμενες δεκαετίες  με βάση συμφέροντα και πιέσεις που δεν έχουν σχέση με την ακαδημαϊκότητα. Το ΥΠΠΕΘ κατανοεί τις τοπικές  ανάγκες  και τις ανησυχίες της κοινωνίας στην Λακωνία και προτείνει τρόπους για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού προκειμένου να καταλήξουμε από κοινού….”»

Επιδίωξη το άμεσο ραντεβού
Σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου Σπάρτης Ευ. Βαλιώτης, επιδίωξη είναι να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση  των φορέων του νομού με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου:
- να εκφράσουμε εκ του σύνεγγυς τις απόψεις  μας για τη διατήρηση και αναβάθμιση των σχολών που λειτουργούν στη Σπάρτη. Απόψεις  που εκφράζουν και τη θέληση των πολιτών της Σπάρτης και διατυπώνονται από τις 7.000 και πλέον υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα 5 ημερών.
- να τον διαβεβαιώσουμε ότι ο Δήμος και οι Φορείς της Λακωνίας θα συμμετέχουν  στο διάλογο και με συγκεκριμένες προτάσεις θα συμβάλλουμε στην αναβάθμιση  της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο και τη Σπάρτη.

Ευχαριστούμε τους φορείς και τους Πολίτες της Σπάρτης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη συλλογή υπογραφών.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια και θεωρούμε ότι η Σπάρτη θα παίξει  καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου» καταλήγει η ανακοίνωση.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti