Φάκελος με ύποπτο περιεχόμενο απεστάλη στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Αποκλεισμένος ο χώρος από ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική - Άτομα σε καραντίνα στο εσωτερικό - Ανάλογα πακέτα έχουν σταλεί σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τη χώρα

Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2019 20:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φάκελος με ύποπτο περιεχόμενο απεστάλη στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (10/1) στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, από φάκελο που απεστάλη -με ταχυδρομείο ή courier- στο ίδρυμα και κρίθηκε ότι έχει ύποπτο-επικίνδυνο περιεχόμενο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Σπάρτης (όπως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ), που έχουν αποκλείσει τον χώρο και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση, εν αναμονή ειδικού κλιμακίου της ΕΜΑΚ από την Πάτρα, που θα μεταφέρει τη συσκευασία για έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκονται στον χώρο ακολουθούν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για -πιθανή- βιολογική απειλή.

Επί τόπου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης κ. Ζάχος Αγρανιώτης που συντονίζει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Λακωνικού Τύπου" στο εσωτερικό του ιδρύματος βρίσκονται τέσσερα άτομα (ακαδημαϊκό και διοικητικό πρσωπικό), οι οποίοι έχουν περιέλθει -προσωρινά- σε κατάσταση καραντίνας.

Δώδεκα φάκελοι σε όλη τη χώρα
Εξάλλου, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, συνολικά δώδεκα φάκελοι, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι φάκελοι εστάλησαν ταχυδρομικώς από μέρες, καθώς τουλάχιστον δύο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη), παρελήφθησαν πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

Επίσης, μέχρι στιγμής, πέραν αυτού στην Μυτιλήνη, κανένας άλλος φάκελος από αυτούς που έχουν ανοιχτεί έως τώρα, δεν περιείχε κάποια ύποπτη ουσία, ενώ και αυτός που προκάλεσε τον ερεθισμό σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δεν φαίνεται να είχε κάτι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στον φάκελο της Μυτιλήνης, δείχνει ότι πρόκειται μάλλον για μια ουσία κόλλας που είναι ερεθιστική και μια ουσία που χρησιμοποιείται σε μελάνια εκτυπώσεως, με την οποία είχε εμποτιστεί ο φάκελος, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η οριστική απάντηση, ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές έρευνες και των άλλων φακέλων, που έχουν μεταφερθεί ή αναμένονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι φάκελοι που έχουν εντοπιστεί συνολικά είναι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην ΑΣΠΕΤΕ στο Ηράκλειο Αττικής, στα Χανιά, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο και στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα εντοπίστηκαν ακόμα φάκελοι στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα, ενώ ένας που είχε αποδέκτη καθηγητή του ΑΠΘ δεσμεύτηκε στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα