Κόβει πίτα στα 1.559 μ. του χιονισμένου Πάρνωνα ο ΕΟΣ Σπάρτης!

Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019 15:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κόβει πίτα στα 1.559 μ. του χιονισμένου Πάρνωνα ο ΕΟΣ Σπάρτης!

Ορειβατική εξόρμηση στον Πάρνωνα πραγματοποιεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο  Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης.

Η ομάδα θα κινηθεί στη διαδρομή Πλατύ Ποτάμι-Παλιόκαστρο, με επιστροφή στη θέση «Μάρμαρα». Η εκκίνηση της πορείας θα γίνει στα 1.100 μ. περίπου και στην κορυφή (1.559 μ.) θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου στο βουνό, ενώ μετά την κάθοδο θα ακολουθήσει «εορταστικό γεύμα» σε κοντινή ταβέρνα.

Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β (μέτρια), ενώ η διάρκεια της πορείας ανέρχεται σε περίπου πέντε ώρες. Oι αναγραφόμενες ώρες υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30΄ το πρωί της Κυριακής με ΙΧ αυτοκίνητα από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης για Βασσαρά-Βέροια.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή: η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος εξοπλισμός χειμερινού βουνού λόγω μεγάλης ποσότητας χιονιού (οπωσδήποτε αδιάβροχα ορειβατικά άρβυλα και γκέτες, αδιάβροχο-αντιανεμικό μπουφάν).

Oι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα -για τη δική τους ασφάλεια- που δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση ατομικό εξοπλισμό, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανάβασης ή για οποιοδήποτε άλλο βάσιμο λόγο, καθώς επίσης να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν την ανάβαση αν οι καιρικές συνθήκες είναι αρνητικές.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές της εξόρμησης στα τηλέφωνα 6974 098419 (Κώστας Λαγανάς) και 6945 103432 (Νίκος Τσαρκαλής), το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 18/1.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα