Άνοιξε την «αγκαλιά» του στην κοινωνία το Κέντρο Κοινότητας Δ. Σπάρτης

Οι παροχές και οι ωφελούμενοι στη Λακωνία

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2019 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιξε την «αγκαλιά» του στην κοινωνία το Κέντρο Κοινότητας Δ. Σπάρτης

Ξεκίνησε από τις 12/12/2018 η λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Σπάρτης. Το Κέντρο Κοινότητας εντάχθηκε, ύστερα από αίτημα του Δήμου Σπάρτης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Λειτουργεί με έδρα τον Δήμο Σπάρτης, υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σπάρτης και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έχει στελεχωθεί με επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους), ενώ με την κινητή μονάδα του θα καλύπτονται οι ανάγκες των δήμων της Λακωνίας (Μονεμβασίας και Ελαφονήσου), που συμμετέχουν μέσω προγραμματικής σύμβασης σε αυτό.

Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν μια κοινωνική δομή, που θεσμοθετήθηκε με το Ν.4368/2016 και ν Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των προδιαγραφών λειτουργίας τους.

Έχουν στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α' Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας, στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, υποστήριξη, εξυπηρέτηση αλλά και τη διασύνδεση των ωφελούμενων με άλλα κοινωνικά προγράμματα ή δομές που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης, την προώθηση στην απασχόληση, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις εργάσιμες ημέρες/ώρες και οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.

Ωφελούμενοι μπορούν να είναι άτομα και οικογένειες στους Δήμους Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ελαφονήσου, που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», και γενικότερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, ωφελούμενοι προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

- Κέντρο Κοινότητας: Οδός Ευαγγελιστρίας 93, Σπάρτη, τηλ. 27313-61240, 241, 242

- Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Σπάρτης: τηλ. 2731022226 (εσωτ. 120,121,122,123,124).

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα