Τον Μάρτιο η έναρξη κατασκευής της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου (VIDEO)

Εκπρόσωπος αναδόχου εταιρείας: «Το πιο φθηνό έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα»

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019 13:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τον Μάρτιο η έναρξη κατασκευής της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου (VIDEO)

Τον Μάρτιο ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας ΤΕΡΝΑ κ.  Γιώργος Αγραφιώτης κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου στην Ολυμπία. Ο εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για το πιο φθηνό έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, αλλά και το πιο «πράσινο» και οικονομικό για τον πολίτη.

Ο κ. Αγραφιώτης υπογράμμισε ότι «το έργο έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, δηλαδή καταναλώνει την ενέργεια που παράγει» και περιέγραψε ότι «θα υπάρχουν τρεις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία, στη Μεσσηνία και στη Λακωνία και δύο σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων, όπου τα απορρίμματα από Αργολίδα θα έρχονται στην Αρκαδία».  

Αναφερόμενος στην σύμβαση υλοποίησης και στις υποχρεώσεις της ΤΕΡΝΑ, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας σημείωσε ότι: «Συνολικά ο προϋπολογισμός του έργου είναι 157 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία 66 εκατομμύρια ευρώ είναι η χρηματοδοτική εμπλοκή του δημοσίου» ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόστος για τους πολίτες θα είναι 69 ευρώ τον τόνο και η εταιρία θα τους επιστρέφει 14,5 ευρώ τον τόνο».

Πάντως, το έργο της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα δεν υιοθετείται από το σύνολο των πρωτοβάθμιων οργανισμών  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς δημοτικές αρχές της περιφέρειας, όπως ο Δ. Σπάρτης έχουν ταχθεί κατά της κεντρικής διαχείρισης, την οποία θεωρούν δαπανηρή και μη επωφελή για τις τοπικές κοινωνίες, προωθώντας εναλλακτικά σχέδια τοπικής διαχείρισης.

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΤΕΡΝΑ στο παρακάτω video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα