Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης

Τα αιτήματα που στηρίζει σε ψήφισμά του το συμβούλιο

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019 16:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης

Στη συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Σπάρτης συζήτησε την πρόταση για έκδοση ψηφίσματος περί συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες της χώρας για την εκπλήρωση διεκδικήσεων τους.

Το αίτημα στο προεδρείο κατατέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο, Δήμο Λεβεντάκη, επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνέχεια το ΔΣ Σπάρτης εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών  και ζητά να κινηθεί γρήγορα ο ΕΛΓΑ   για να δοθούν άμεσα  οι αποζημιώσεις στους πληγέντες  από τα έντονα καιρικά φαινόμενα  και τις σοβαρές καταστροφές   παραγωγούς του δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν  να στέλνει ο ΕΛΓΑ  γεωπόνους  μετά  3 μήνες  για διαπίστωση καταστροφής  φυτικής και  ζωικής  παραγωγής.
Συντάσσεται με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου που είναι τα εξής:
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, δραστική μείωση  της τιμής του αγροτικού  ρεύματος κ.α.
- Αναπλήρωση  του εισοδήματος  που χάθηκε  λόγω των μεγάλων ζημιών  στην παραγωγή (ελιές –λάδι)  που οι παραγωγοί έχασαν  συνολικά 500 εκατ. Ευρώ κ.α.
- Αλλαγή του κανονισμού   του ΕΛΓΑ  και χρηματοδότησή του  από το κράτος , ώστε να πληρώνονται  αποζημιώσεις  για το σύνολο των ζημιών  , χωρίς καθυστερήσεις.
- Μη μείωση του αφορολόγητου  που κατέκτησαν  οι αγρότες  στα μπλόκα, φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα  χωρίς τεκμήρια διαβίωσης . Να μην εφαρμοστεί  από 1/1/2019  το τέλος επιτηδεύματος  στους αγρότες, που είχε αναβληθεί  για μια 5ετία  κάτω από την πίεση  των μπλόκων.
- Μείωση  των ασφαλιστικών εισφορών  στον ΕΦΚΑ και αποσύνδεσή τους  από το κατώτατο  εργατικό ημερομίσθιο.
- Κατάργηση  των “αγροτοδικείων”, με νομοθετική ρύθμιση  στη Βουλή».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα