Δια στόματος Γαβρόγλου και επίσημα η Νοσηλευτική στην Τρίπολη

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας στη συνάντηση με φορείς της Λακωνίας

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 14:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δια στόματος Γαβρόγλου και επίσημα η Νοσηλευτική στην Τρίπολη

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τέλους επισφραγίστηκε στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 12/4,  ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου με τους βουλευτές Λακωνίας και εκπροσώπους τοπικών φορέων του νομού, παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Ηλία Γεωργαντά. Θέμα της συνάντησης, που επεδίωκαν από τον περασμένο Νοέμβριο οι φορείς του νομού, ήταν οι συνέργειες του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου και φυσικά η τύχη του Τμήματος Νοσηλευτικής.

Τόσο οι βουλευτές, όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου για μεταφορά της Νοσηλευτικής από τη Σπάρτη στην Τρίπολη. Ωστόσο, ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι «παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς της επιτροπής που υποδείκνυε την παραμονή του τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στην Τρίπολη, όπως αναφέρεται στην τελική πρόταση της Επιτροπής, καθαρά για λόγους ακαδημαϊκής αυτοτέλειας».

Ο υπουργός, ουσιαστικά επιβεβαίωσε όσα αναφέρονται στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου, που προβλέπει λειτουργία του τμήματος στην Τρίπολη, το Νοσοκομείο της οποίας διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την κάλυψη της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, οι νέοι επιτυχόντες θα φοιτήσουν στη γειτονική πόλη από την περίοδο 2019-2020. Όπως έχει αναφερθεί, οι εν ενεργεία φοιτητές προηγούμενων ετών της Νοσηλευτικής θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στη Σπάρτη μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη «αναγνώρισαν τη θετική συμβολή που θα έχουν στην πόλη της Σπάρτης η αναβάθμιση σε πανεπιστημιακά των υφιστάμενων τμημάτων, καθώς και η ίδρυση του νέου Τμήματος Φυσικοθεραπείας». Επίσης, τονίστηκε η σημασία των διετών προγραμμάτων σπουδών που θα λειτουργήσουν στη Σπάρτη όπως και η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού σε Ινστιτούτο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, η αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti