Με βόμβα επιχείρησαν να ανατινάξουν το ATM του Διοικητηρίου! (ΦΩΤΟ)

Δεν ενεργοποιήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός - Δεύτερο «χτύπημα» σε διάστημα ενός έτους στο ίδιο σημείο

Τετάρτη, 08 Μάιος 2019 14:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με βόμβα επιχείρησαν να ανατινάξουν το ATM του Διοικητηρίου! (ΦΩΤΟ)

Εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος δεν εξερράγη, τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/5) στο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην πρόσοψη του κτιρίου  του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», μεταξύ 1:15΄ και 1:20΄ πμ, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, καθώς οι δράστες προξένησαν σημαντικές φθορές (πιθανότατα με εργαλεία) στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Εφόσον δεν κατέστη δυνατή η διάρρηξη και αφαίρεση χρηματικού ποσού, οι άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό,  επιχειρώντας να ανατινάξουν το ATM, ωστόσο η βόμβα δεν ενεργοποιήθηκε. Οι κακοποιοί φαίνεται ότι εγκατέλειψαν την προσπάθεια και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των επίδοξων διαρρηκτών, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Στο Διοικητήριο κατέφτασε και ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών της ΕΛΑΣ από την Τρίπολη, οι οποίοι περισυνέλεξαν τον μηχανισμό και τον μετέφεραν προς έλεγχο, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πιθανά στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών. Παράλληλα, εξετάζεται και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των χώρων του Διοικητηρίου.

Ξανά στο στόχαστρο
με άλλη… μέθοδο
Υπενθυμίζεται ότι το ATM της Τράπεζας Πειραιώς έχει μπει στο στόχαστρο κακοποιών και άλλες φορές στο παρελθόν. Πιο πρόσφατη ήταν η επίθεση που σημειώθηκε στις 8/2/2018. Τότε, χρησιμοποιώντας εργαλεία (ενδεχομένως τροχό) προσπάθησαν να διαρρήξουν το ATM. Το «εγχείρημα» δεν είχε την έκβαση που επιθυμούσαν οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια προσέδεσαν το μηχάνημα στο όχημά τους και επιχείρησαν να το αποκολλήσουν από τη θέση του. Ούτε, όμως, αυτή η απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία και έτσι οι κακοποιοί εγκατέλειψαν την προσπάθεια και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να καταφέρουν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό. Παρ’ όλα αυτά προξένησαν μεγάλες φθορές στο ATM και ουσιαστικά το αχρήστεψαν. Μία ημέρα μετά το συμβάν, η Αστυνομία οδηγήθηκε στην ταυτότητα των δραστών. Επρόκειτο για δύο Ρομά, ηλικίας 19 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti