Απαξιώνουν μια δωρεά, στερούν τα στοιχειώδη από το ΚΥ Βλαχιώτη

Διαμαρτυρία πολιτών για τη μεταφορά ασθενοφόρου

Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 21:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαξιώνουν μια δωρεά, στερούν τα στοιχειώδη από το ΚΥ Βλαχιώτη

Με γραπτή διαμαρτυρία και τη δημοσιοποίηση αυτής δια του Τύπου, πολίτες της Σκάλας εκφράζουν την απογοήτευση και τις ανησυχίες τους για την στέρηση ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

Πρόκειται για ασθενοφόρο που αποκτήθηκε από δωρεά της Ένωσης Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες» και που, λόγω συνταξιοδότησης του οδηγού του, βρίσκεται υπό παραχώρηση στις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Γυθείου.

Το γεγονός μάλιστα, ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Λακωνίας, ο Δήμος Ευρώτα, φέρεται να μη διαθέτει κανέναν διαθέσιμο οδηγό για την κάλυψη των αναγκών άνω των 20.000 κατοίκων, δημιουργεί εντυπώσεις υποβάθμισης και απαξίωσης της περιοχής. Αυτά, μεταξύ άλλων, εκφράζει το ΔΣ του συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες», το οποίο κατέθεσε τη διαμαρτυρία του σε επιστολή προς τον προϊστάμενο Δ/σης Οικ/κης Οργάνωσης 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Διονύσιο Κουρή, ύστερα από την ενημέρωση που έλαβε για τις εξελίξεις.

Από το περιεχόμενο της επιστολής διαμαρτυρίας, αποκαλύπτεται ότι πέραν του οδηγού που συνταξιοδοτήθηκε, τρεις ακόμα εν ενεργεία οδηγοί έχουν μετακινηθεί, με αποτέλεσμα το ΚΥ Βλαχιώτη να μένει ακάλυπτο.

Με τελικό αίτημα την αποκατάσταση των ελλείψεων για την αξιοπρεπή κάλυψη της ιατρικής περίθαλψης των πολιτών της περιοχής, το ΔΣ της Ένωσης Δημοτών Σκάλας αναφέρει αναλυτικά:

«Κύριε προϊστάμενε, επικοινωνούμε μαζί σας μετά από ενημέρωση που μας έγινε, πως το ασθενοφόρο μάρκας CITROEN jumper 33MH με αρ.πλαισίου VF7ZBTMNB 17280743, το οποίο είχε γίνει δωρεά από το σύλλογο Ένωση Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες» για να καλύπτει τις ανάγκες του ΚΥ Βλαχιώτη και την αποδοχή δωρεάς με την υπ.αρ.30/6-102003 (θέμα 6ο από το ΔΣ του Γεν. Νοσ. Σπάρτης με αρ.πρωτ. αποδοχής δωρεάς Φ/Τ/Υ/5/13640(7/10/2003), παραχωρήθηκε προσωρινά λόγω συνταξιοδότησης του οδηγού, στο ΚΥ Γυθείου.

Μας λυπεί ιδιαίτερα αυτή η ενέργεια, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση στην περιοχή. Μιλάμε για τον δήμο Ευρώτα, τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του νομού, που καλύπτει περίπου 21.000 κατοίκους με πολλά χωριά περιμετρικά. Δυστυχώς, ένα ΚΥ με 4 οδηγούς, αυτή τη στιγμή να μη διαθέτει κανέναν. Από αυτούς, ο ένας μόνο συνταξιοδοτήθηκε, οι υπόλοιποι έχουν μετακινηθεί.

Ένα κέντρο υγείας που το αγαπάμε και το στηρίζουμε σαν το σπίτι μας, που ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει διαθέσει περισσότερα από πενήντα χιλιάδες ευρώ συνολικά και για ξενοδοχειακό και επιστημονικό εξοπλισμό, υποβαθμίζεται συνεχώς. Με αυτές τις ενέργειες απαξιώνεται και ο θεσμός των δωρεών. Το ΚΥ Βλαχιώτη μαραζώνει, γιατί αποδυναμώνεται από προσωπικό και εξοπλισμό, με την μετακίνησή τους προς άλλα ΚΥ, (ακτινολογικό, οδοντιατρείο, παιδιατρικό).

Παρακαλούμε θερμά να μεριμνήσετε για το αντίστροφο, δηλαδή να έλθουν οδηγοί και να επαναλειτουργήσουν τα τμήματά μας. Δικαιούμεθα σαν πολίτες μια αξιοπρεπή περίθαλψη.
Το προσωπικό καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες, αλλά αυτό δεν φτάνει. Θέλει και τα στοιχειώδη. Ελπίζουμε πως θα κάνετε το καλύτερο για την παραμελημένη περιοχή μας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα