Νυχτερινή ανάβαση του ΕΟΣ Σπάρτης στην κορυφή του Ταϋγέτου

Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 15:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νυχτερινή ανάβαση του ΕΟΣ Σπάρτης στην κορυφή του Ταϋγέτου

To Σάββατο και την Κυριακή, 17 και 18 Αυγούστου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου (Προφήτης Ηλίας- (υψ. 2.407 μ.).

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τη διαδρομή καταφύγιο Ταϋγέτου-κορυφή.
Στόχος είναι η ανάβαση να γίνει με το φως του φεγγαριού και η άφιξη να είναι ξημερώματα στην κορυφή, «ώστε να απολαύσουμε όλοι μαζί την ανατολή του ήλιου και τη σκιά της πυραμίδας στο Μεσσηνιακό κόλπο», σημειώνει ο ΕΟΣ.

Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε έξι, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β (Μέτρια).

Η συμμετοχή στην πορεία απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, λόγω της διάρκειας και του νυχτερινού περπατήματος. Ο ατομικός εξοπλισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, μπουφάν, καπέλο, φακό και μπαταρίες, μπατόν. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό και πρόχειρο φαγητό.

«Πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή και μοναδική ανατολή!», επισημαίνει ο ΕΟΣ Σπάρτης.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 5:00 μμ του Σαββάτου (17/8) από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης με ΙΧ για το καταφύγιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με τον συντονιστή της πορείας Βαγγέλη Αντωνόπουλο (6947 525888), το αργότερο έως την Παρασκευή 16/8.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti