Ο Λαυρέντης και η κίνηση συμπαράστασης στην πυρόπληκτη Λακωνία

Η αφιλοκερδής συναυλία που είχε δώσει ο εκλιπών στη Σπάρτη για τη δασοπυρόσβεση - Ο ΕΟΣ Σπάρτης θυμάται και συγκινεί

Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 13:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Λαυρέντης και η κίνηση συμπαράστασης στην πυρόπληκτη Λακωνία

Μετά τον αδόκητο θάνατο του σπουδαίου συνθέτη και τραγουδιστή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, πέραν της αναγνώρισης της σπουδαίας παρακαταθήκης που αφήνει στη μουσική, φέρνει στη μνήμη και τη σημαντική εθελοντική προσφορά του ενεργού πολίτη Λαυρέντη. Η διάθεση αλληλεγγύης του αείμνηστου καλλιτέχνη αποτυπώνονταν -διαχρονικά- μέσω της πρόθυμης αφιλοκερδούς συμμετοχής του σε συναυλίες για την ενίσχυση κάθε είδους κοινωφελών πρωτοβουλιών. Κάτι ανάλογο, ο Λ. Μαχαιρίτσας είχε πράξει και πριν από 12 περίπου χρόνια (το καλοκαίρι του 2007), όταν η Λακωνία δοκιμάζονταν από εκτεταμένες καταστροφικές πυρκαγιές.

«Δεν ξεχνάμε τη συγκινητική ανταπόκρισή του σε κάλεσμα του συλλόγου μας, λίγες μόνο μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε Ταΰγετο και Πάρνωνα, όταν, μαζί με το Διονύση Τσακνή, δέχθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη να δώσουν συναυλία στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο, τα έσοδα της οποίας θα δίνονταν για την ενίσχυση της δασοπυρόσβεσης», επισημαίνει ο ΕΟΣ Σπάρτης και προσθέτει: «Πράγματι, με τα έσοδα από τη συναυλία και με τη βοήθεια φίλων του συλλόγου που επωμίστηκαν δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες αγοράστηκαν από το εξωτερικό 50 επινώτιοι ασκοί πυρόσβεσης, οι οποίοι παραδόθηκαν στην ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας (άσχετα αν η μετέπειτα διαχείρισή τους στέρησε, ουσιαστικά, την επιχειρησιακή τους δυναμική...)»

Μαζί με τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα, το ΔΣ του ΕΟΣ  Σπάρτης αποφάσισε να καταθέσει -αντί στεφάνου- το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ στην πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί», για την ενίσχυση της οποίας ο Λ. Μαχαιρίτσας θα συμμετείχε και πάλι αφιλοκερδώς σε συναυλία που είχε προγραμματιστεί στο Ηρώδειο.

Δείτε παρακάτω πως αξιοποιήθηκε η δωρεά των Λ. Μαχαιρίτσα - Δ. Τσακνή

dwrea maxairitsa tsakni

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα