Μία ακόμα ημέρα κινδύνου για φωτιές στη Λακωνία

Σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης

Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2019 16:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μία ακόμα ημέρα κινδύνου για φωτιές στη Λακωνία

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο τίθεται σε κατάσταση επιφυλακής η Λακωνία, καθώς και για το Σάββατο 14/9, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για όλους του δήμους της ΠΕ Λακωνίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr).

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 4, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο. Εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Σύσκεψη φορέων στο Διοικητήριο
Εν τω μεταξύ, μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρου Βερούτη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/9 σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στο Διοικητήριο Λακωνίας με θέμα «Ενδυνάμωση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και της επιχειρησιακής ετοιμότητας».  

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης κ. Δημήτρης Καπονικολός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης κ. Αθανάσιος Καρλαύτης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικής Υπηρεσίας Δήμου Ευρώτα κ. Παναγιώτης Κυριακάκος. Επίσης, έλαβαν μέρος ο  Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλης Τσιγαρίδης,  ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Θεόδωρος Μοτσάκος, ο υποδιοικητής ΠΥ Σπάρτης κ. Διαμαντής Τσολομίτης,  ο διευθυντής Δασών Λακωνίας κ. Ηλίας Κοντάκος, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Παναγάκης, καθώς και εκπρόσωποι υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν:
- Ενέργειες για την μείωση του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και προστασίας από επερχόμενη πυρκαγιά.  
- Προγραμματισμός για εκτέλεση έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας.
 Ενημέρωση της Περιφέρειας από το Πυροσβεστικό Σώμα για τα επικίνδυνα σημεία ανά -Δήμο.
- Ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.
- Επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων.
- Συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για την έγκαιρη επισήμανση δασικών πυρκαγιών με παράλληλη υλικοτεχνική υποστήριξη.     
- Έλεγχος των συστημάτων επικοινωνίας και επικαιροποίηση καταλόγων

Κατά τη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης ζήτησε την ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που τυχόν προκύψουν, δηλώνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα  βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία μαζί τους.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα