Ψήφισμα του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού για τον Δ. Καλοειδή

Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 13:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψήφισμα του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού για τον Δ. Καλοειδή

Ψήφισμα για την απώλεια του Λάκωνα ομογενή-δωρητή Δημητρίου Καλοειδή εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού με έδρα τον Μυστρά.

Αναλυτικά, το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού με οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια του μεγάλου Λάκωνα και φωτισμένου Έλληνα Δημητρίου Καλοειδή, ηγετικής προσωπικότητας της Ελληνικής Ομογένειας με τεράστια προσφορά στον Ελληνισμό.

Το Ινστιτούτο μας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και δεν θα λησμονήσει ποτέ την πολύπλευρη στήριξη που του προσέφερε ο Δημήτριος Καλοειδής σε χαλεπούς καιρούς συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνέχιση της λειτουργίας και της προσφοράς του στην επιστήμη, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό της πατρίδας μας.

Στην αγαπημένη και αφοσιωμένη του σύζυγο κυρία Γεωργία Καλοειδή εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας. Το όνομα και το έργο του Δημητρίου Καλοειδή θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία του Ινστιτούτου και στη μνήμη όλων μας.

Για το Δ.Σ. του Ινστιτούτου
Η Διευθύντρια
Καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών