Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Δ. Σπάρτης

Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 18:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Δ. Σπάρτης

Την κατηγορηματική αντίθεση του στην εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου «σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα όπως προωθείται με νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή», εκφράζει το Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Σπάρτης. «Συντασσόμαστε ομόφωνα με τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις που έχουν αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ (σχετ. η υπ' αριθ. 557/14-10-2019 Ανακοίνωση της)», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο.

Την Τετάρτη 16/10 πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ενώ την Πέμπτη 17/10 έλαβε χώρα στάση εργασίας των εργαζομένων, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11:00 πμ και συγκέντρωση των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του δημαρχείου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου με τον δήμαρχο Π. Δούκα, τους αντιδημάρχους Γ. Δεδεδήμου και Χ. Κανακάκο, τη γενική γραμματέα του δήμου Κων. Σακελλαράκου και τους ειδικούς συνεργάτες Χρ. Μακρή και I. Ράλλη. Στη συνάντηση τονίστηκε από την πλευρά του δημάρχου ότι είναι υπέρ των εργαζομένων και θα στηρίξει τους δικαστικούς αγώνες των συμβασιούχων, ενώ αποφασίστηκε από κοινού, ότι θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση από το Σωματείο σχετικά με τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνονται όσον αφορά τον τομέα της Καθαριότητας, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και επικαιροποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κανονισμού καθαριότητας του δήμου.

Για το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20/10 έχει προκηρυχθεί αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία. Επίσης, το Σάββατο, το Σωματείο θα συμμετάσχει στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επιπλέον, μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, το Σωματείο θα λάβει μέρος στη σύσκεψη των ΔΣ των συλλόγων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών