Αυτός είναι ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα με απόφαση Εισαγγελέα

Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2019 15:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυτός είναι ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γυθείου και επικύρωσης αυτής από την Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 55χρονου ιερέα από το χωριό Οχιά Αν. Μάνης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης εκδόθηκε Ένταλμα προσωρινής κράτησης και έκτοτε, ο ιερέας κρατείται προσωρινά σε Κατάστημα Κράτησης.  

Πρόκειται για τον: Σταματόγιαννη Νικόλαο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, που γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι Αττικής.                          

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 31/12/2019, σύμφωνα με σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27310-26252  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και 27330-29154 του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, αντίστοιχα, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης
που συγκλόνισε το Πανελλήνιο
Πρόκειται για την υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος 12χρονου κοριτσιού, που έφερε στο φως της δημοσιότητας πρώτος κι αποκλειστικά ο «Λακωνικός Τύπος». Ο κληρικός και πατέρας έξι παιδιών, φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τη 12χρονη -σήμερα- κόρη της Βουλγάρας συμβίας του, από την ηλικία των εννέα ετών.

Η ανήλικη ήταν εκείνη που, πριν από 1,5 περίπου χρόνο (σσ τον Απρίλιο του 2018), απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο προέβη σε όλες τις ενέργειες, για την προστασία του κοριτσιού και την απομάκρυνσή του από την εστία του. Το κορίτσι εξετάστηκε από παιδοψυχολόγους, ενώ έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς, όπου φέρεται να κατονομάζει για ασέλγεια, τόσο τον ιερέα, όσο κι έναν ακόμη άνδρα του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», το διάστημα που μεσολάβησε, με εισαγγελική απόφαση, η 12χρονη δεν είχε επαφή με τον ιερέα, παρά μόνο με τη μητέρα της. Ωστόσο, δεν υπήρχε κάποια απόφαση για τον φερόμενο ως δράστη ιερέα. Η έρευνα που ακολούθησε και οι καταθέσεις οδήγησαν τελικά στην έκδοση εντάλματος σε βάρος του ιερέα, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη 22 Οκτωβρίου. Με ταχύτατες διαδικασίες προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του και ακολούθως ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

iereas manh 1

iereas manh 2

Οι παραπάνω φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν εντολής Εισαγγελέα


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti