Στην Ελληνογερμανική Συνέλευση ο δήμαρχος Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2019 13:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Ελληνογερμανική Συνέλευση ο δήμαρχος Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε τις εργασίες της η 9η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που διεξάγεται στο Έρντινγκ της Γερμανίας με σύνθημα «Νέα επανεκκίνηση για πιο δυναμική τοπική αυτοδιοίκηση – Νέοι δρόμοι για πιο ισχυρή Ευρώπη». Στη συνέλευση, όπου κατεγράφησαν τουλάχιστον τριακόσιες συμμετοχές, έλαβε μέρος και ο Δήμος Ευρώτα, με εκπρόσωπο τον δήμαρχο κ. Δήμο Βέρδο.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Κεντρικό θέμα της φετινής συνάντησης φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και οργανισμών από την Ελλάδα και την Γερμανία, η οποία ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να δημιουργήσει ενεργά δίκτυα και πρακτικά χρήσιμες δομές συνεργειών, αποτελεί η «θεσμοποίηση» της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, αλλά και η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ δήμων των δύο χωρών. Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν την συνδιάσκεψη είναι η αναζήτηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της διμερούς συνεργασίας και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη και την επαγγελματική κατάρτιση, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με αντικείμενο την σύγχρονη δημοκρατία, τις κοινωνικές ανισότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία, μέσω επιμορφωτικών εκδρομών, να ενημερωθούν για «καλές πρακτικές» που εφαρμόζονται στην περιοχή του Έρντινγκ σε θέματα όπως η επεξεργασία λυμάτων, η γεωθερμία, οι ιαματικές πηγές και η προώθηση γεωργικών προϊόντων.

Με πληροφορίες από euro2day.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti