Γνώρισε την ιστορία και τις γραφικές γωνιές του Γερακίου ο Ιταλός πρέσβης (ΦΩΤΟ)

Η περιήγηση στα αξιοθέατα του χωριού

Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 13:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γνώρισε την ιστορία και τις γραφικές γωνιές του Γερακίου ο Ιταλός πρέσβης (ΦΩΤΟ)

Το Γεράκι Λακωνίας επισκέφθηκε την Κυριακή (17/11) ο Ιταλός πρέσβης κ. Λουίτζι Μάρας, μαζί με τη σύζυγό του και τη συνοδεία τους.

Αρχικά, επισκέφθηκαν το κάστρο του Γερακίου και τις βυζαντινές εκκλησίες του, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο κέντρο του χωριού. Ενδιαφέρθηκαν να μάθουν την ιστορία του, θαύμασαν τα λιθόκτιστα σπίτια με τις αψιδωτές αυλόθυρες, αλλά και την λιθόστρωτη πλατεία με το παρακείμενο -επίσης λιθόστρωτο- καλντερίμι (τα «σκαλιά»), που οδηγούν στην κάτω γειτονιά. Φωτογράφισαν τα κτήρια, τα σοκάκια, αλλά και τους ασπρισμένους τοίχους με τις βουκαμβίλιες.

Ιδιαίτερα ο πρέσβης ενδιαφέρθηκε για την ιστορία, την αρχαία Ακρόπολη, την ολλανδική ανασκαφή και τα ευρήματά της, αλλά και για την παράδοσή και τις ασχολίες των κατοίκων, όπως την ενασχόληση με τις ελιές και την αγροτική παραγωγή εν γένει.

Η ξενάγηση κατέληξε στη βιβλιοθήκη του Γερακίου, όπου ο πρέσβης και η συνοδεία του  ανέγνωσαν τίτλους βιβλίων, ενημερώθηκαν για την ιστορία της βιβλιοθήκης, για τα μέλη-αναγνώστες, αλλά και γενικά για τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών (εκπαιδευτικά προγράμματα, Λέσχη Ανάγνωσης, επισκέψεις συγγραφέων).

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έδειξαν για την τοπική υφαντική του Γερακίου, την ιστορία και τις διακρίσεις, ενώ προμηθεύτηκαν δύο ημερολόγια του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών.

Τον πρέσβη της Ιταλίας και τη σύζυγό του συνόδευαν μία Ελληνίδα συντηρήτρια αρχαιοτήτων (διερμηνέας), ένας Ρώσος ιστορικός τέχνης και ένας Ιταλός καθηγητής αρχιτεκτονικής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος