Ημερίδες για την ολιστική-συμμετοχική ανάπτυξη του Ταϋγέτου

Σε Καλαμάτα και Σπάρτη

Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 13:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ημερίδες για την ολιστική-συμμετοχική ανάπτυξη του Ταϋγέτου

Ημερίδες με θέμα «Μονοπάτια Ελευθερίας-Μονοπάτια Ανάπτυξης: Η ολιστική και συμμετοχική ανάπτυξη του Ταυγέτου» συνδιοργανώνουν σε Καλαμάτα και Σπάρτη, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας», η πρωτοβουλία κατοίκων «Φίλοι της Βέργας» για Οικολογία-Περιβάλλον-Πολιτισμό, και το Τμήμα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Η ημερίδα της Καλαμάτα έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 στο αμφιθέατρο «Νίκος πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.  Η ημερίδα της Καλαμάτας, αφορά, κυρίως στις ορεινές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης και συμπληρωματικά των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης.
Οι πρωινές εισηγήσεις θα παρουσιάσουν συνοπτικά υπάρχουσες και νέες εργασίες σχετικές με το αντικείμενο και τους στόχους των ημερίδων, ενώ αναλυτικότερα κείμενα των εισηγητών θα περιληφθούν αργότερα στα πρακτικά της διοργάνωσης, εφόσον το επιθυμούν.
Η δε ημερίδα της Σπάρτης (που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020) αφορά, κυρίως, στις ορεινές κοινότητες των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης και συμπληρωματικά των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης.
Όπως αναφέρει εκ μέρους των «Φίλων της Βέργας» ο κ. Κωνσταντίνος Α. Μαρκάκης, οι ημερίδες δεν αποσκοπούν σε αμιγώς επιστημονική προσέγγιση. Αφενός, επιδιώκονται εισηγήσεις από επιστήμονες και ερευνητές, από τα επιμελητήρια και τους δήμους, στην πρωινή συνεδρία, αλλά και η συνέργεια των συλλόγων της τοπικής κοινωνίας, ορειβατικών – πεζοπορικών – ποδηλατικών – πολιτιστικών – περιβαλλοντικών – οικολογικών κ.λπ. και εκπροσώπων των ορεινών κοινοτήτων του Ταϋγέτου και δημοτικών παρατάξεων, με παρεμβάσεις στην απογευματινή συνεδρία, καθώς και σε ολοήμερα εκθετήρια. Προβλέπονται ακόμη περίπτερα τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων σε εξωτερικούς χώρους.
Όσο για την προγραμματισμένη για 30 & 31 Οκτωβρίου 2020 διημερίδα της Αθήνας, στον Δήμο Βριλησσίων, θα αφορά στο σύνολο του Ταϋγέτου, ήτοι θα καλύπτει τις ορεινές περιοχές και των τεσσάρων δήμων (Καλαμάτας, Σπάρτης, Αν. Μάνης, Δυτ Μάνης). Θα απευθύνεται, δε, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε σχολές του ΕΜΠ και στα Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, καθώς και σε ελληνικούς και διεθνείς φορείς σχετικούς με το αντικείμενο των ημερίδων (SPS, TIMS, «Άνθη της Πέτρας», Menalon Trail).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti