Κληρικολαϊκή σύναξη για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 12:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κληρικολαϊκή σύναξη για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το πρωινό της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε κληρικολαϊκή σύναξη, υπό τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, με τη συμμετοχή μελών των φιλόπτωχων ταμείων των Αρχιερατικών Επιτροπειών Σπάρτης, Ξηροκαμπίου, Βρεσθένων, Πελλάνας, Σκάλας και Γερακίου.  Της σύναξης προηγήθηκε τέλεση Θείας Λειτουργίας και πνευματική ομιλία από τον κ. Ευστάθιο.

Ύστερα από ένα μικρό κέρασμα στον προαύλιο χώρο του ναού ξεκίνησαν οι εργασίες της σύναξης. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της ΙΜΜΣ και εφημέριος Κοκκινόραχης, πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, ενώ στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της φιλανθρωπίας και της ελεημοσύνης στη χριστιανική ζωή. Παράλληλα, συνεχάρη κληρικούς και λαϊκούς για τη συγκινητική και συνεπή προσπάθεια που καταβάλλουν στα φιλόπτωχα ταμεία των ναών τους, με γνώμονα την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Ολοκληρώνοντας, ο Ιεράρχης έδωσε κατευθύνσεις σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το έργο τους.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, με τον Μητροπολίτη να απαντά σε ερωτήματα κληρικών και λαϊκών αναφορικά με την όσο δυνατόν καλύτερη λειτουργία των φιλόπτωχων ταμείων.

Παρόμοια κληρικολαϊκή σύναξη, υπό τον Μητροπολίτη Ευστάθιο, για τις Αρχιερατικές Επιτροπείες Μολάων, Βλαχιώτη, Ασωπού, Μονεμβασίας, Ελίκας και Νεαπόλεως, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων. Θα προηγηθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ΙΝ Γεννήσεως του Χριστού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti