Το αεροδρόμιο Σπάρτης θέμα στη Βουλή

Ερώτηση από τον Κυρ. Βελόπουλο

Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2020 13:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το αεροδρόμιο Σπάρτης θέμα στη Βουλή

Ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση και επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης προς τους υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Την αγανάκτηση των Σπαρτιατών μας μετέφερε ομάδα κατοίκων της Σπάρτης, καθώς, αδρανές παραμένει, εδώ και 27 χρόνια, το αεροδρόμιο της μεγαλύτερης πόλης της Λακωνίας, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες τοπικών φορέων για αξιοποίηση του». Μεταξύ άλλων, ο Κυρ. Βελόπουλος προσθέτει ότι «από το 2009, μάθαμε ότι έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, το οποίο, όμως, δεν έχει εγκαταστήσει εκεί αεροσκάφη, σχετικά υλικά ή συσκευές και γι' αυτό, ούτε φρουρείται. Παρ' όλα αυτά, όταν γίνονται μεταφορές στρατιωτικού υλικού, πληροφορηθήκαμε ότι τοποθετείται φρουρά, για όσο διαρκεί η σχετική διαδικασία. Όπως πληροφορηθήκαμε, στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, το “ΓΕΑ” παραχώρησε το ως άνω αεροδρόμιο στον Δήμο Σπάρτης, ο οποίος είχε υποβάλλει σχετική αίτηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ώστε να του επιτραπεί να το εκμεταλλευτεί. Ο έλεγχος από την ΥΠΑ, προκειμένου να δοθεί η άδεια, έχει ξεκινήσει. Το τελευταίο είναι εξαιρετικά χρονοβόρο, μιας και υπάρχουν πολλές παράμετροι, που πρέπει να ελεγχθούν. Για το λόγο αυτό, η ΥΠΑ δεν έχει καταχωρήσει τον αερολιμένα Σπάρτης (“ΚΑΣΠ”) στην κατηγορία των “Δημοτικών Αερολιμένων”. Αντίθετα, τον περιλαμβάνει στην κατά μια βαθμίδα ανώτερη κατηγορία των “Κρατικών Αερολιμένων Εσωτερικών Συγκοινωνιών”, στην οποία υπάγονται 26 αεροδρόμια. Από αυτά, πέντε βρίσκονται σε “λειτουργία υπό αναστολή”, μεταξύ αυτών και της Σπάρτης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες ώστε να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο της Σπάρτης, τουλάχιστον για πτήσεις charter κλπ, ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά η γύρω περιοχή;

2. Είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει το ανενεργό αεροδρόμιο σε “ΗΟΤ SPOT”, την ώρα που θα μπορούσε το εν λόγω να αξιοποιηθεί και να γίνει δυναμικός φορέας αεροπορικής αλλά και οικονομικής ανάπτυξης, προς όφελος, τόσο της Τοπικής, όσο και την Ελληνικής, γενικά, Κοινωνίας και Οικονομίας;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti