«Τρέχουν» σημαντικά έργα στον Δήμο Μονεμβασίας

Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Βερούτη

Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2020 14:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τρέχουν» σημαντικά έργα στον Δήμο Μονεμβασίας

Τα έργα και οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την περιοχή του Δ. Μονεμβασίας, μέσα από τη συνεργασία της ΠΕ Λακωνίας, του Δήμου Μονεμβασίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρύτατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Μονεμβασιά, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βερούτη.

Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην πιο πάνω σύσκεψη ήταν:
- Ο δρόμος Γέφυρας – Κάστρου, για την μελέτη του οποίου η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει πίστωση 100.000 ευρώ,
- Η βελτίωση του εθνικού οδικού  δικτύου προς Μονεμβασιά
- Η μελέτη Άγιος Φωκάς – Μονεμβασιά, για την εκπόνηση της οποίας έχουν δεσμευτεί πιστώσεις περίπου 1.000.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
- Το έργο κατασκευής προσήνεμου μώλου στη μαρίνα Μονεμβασίας, όπου ο διαγωνισμός ανάθεσης ολοκληρώθηκε και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.
- Η προοπτική ολοκλήρωσης της μαρίνας, με την υλοποίηση και των κτηρίων της χερσαίας ζώνης, υπό την προϋπόθεση της έκδοσης των απαραίτητων οικοδομικών αδειών.

Κατά τη σύσκεψη παρουσιάστηκε, επίσης, και η μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προβλέπει την κατασκευή τεχνητών υφάλων στη θέση Πορί, για εμπλουτισμό των αλιευμάτων της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μονεμβασίας Παναγιώτης Γράφος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Χαραμή, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων (5η ΕΦΑΛΑΚ)  Ευαγγελία Πάντου, καθώς και στελέχη των υπηρεσιών της ΠΕ Λακωνίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα