Εόρτασε ο ΙΝ Αγίων Θεοδώρων στην Τρύπη (ΦΩΤΟ)

Ευστάθιος για κορονοϊό: «Να πρυτανεύσει η ψυχραιμία»

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2020 12:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εόρτασε ο ΙΝ Αγίων Θεοδώρων στην Τρύπη (ΦΩΤΟ)

Το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου εόρτασε το Σάββατο 7 Μαρτίου η Εκκλησία και στον περικαλλή ΙΝ Αγίων Θεοδώρων Τρύπης τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Επίκαιρα μίλησε ο ιεροκήρυκας της ΙΜΜΣ, πανοσ. αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Τη λατρευτική σύναξη επισφράγισε ο κ. Ευστάθιος, απευθύνοντας πατρικά λόγια αγάπης στο εκκλησίασμα. Ο σεβασμιώτατος, με αφορμή το θαύμα του Αγίου Θεοδώρου με το οποίο προστάτευσε τους χριστιανούς του τόπου του, αναφέρθηκε στη Θεία Πρόνοια «που πάντα μας περιβάλλει και στην οποία θα πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη». Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα των ημερών, τον νέο κορωνοϊό, επισήμανε ότι «θα πρέπει να πρυτανεύσει η ψυχραιμία, αλλά και να παραμείνει ακλόνητη η πίστη των χριστιανών, η οποία θα πρέπει να εκφράζεται μέσω της συμμετοχής στη Θεία Κοινωνία και τις λατρευτικές συνάξεις». Ολοκληρώνοντας, ο κ. Ευστάθιος εξέφρασε ευχές για «μία ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή».

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτριος Καπονικολός και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti