Δύο φωτιές με διαφορά λίγων λεπτών σε Γεράκι και Αμύκλες

Συνελήφθη μια γυναίκα

Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2020 14:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δύο φωτιές με διαφορά λίγων λεπτών σε Γεράκι και Αμύκλες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4:03΄ μμ της Τετάρτης (18/3) στη θέση «Ελιά» της κοινότητας Γερακίου Δ. Ευρώτα, η οποία έκαψε οκτώ περίπου στρέμματα δασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης κινητοποιήθηκε με τρία  οχήματα και έξι άνδρες.

Ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς συνελήφθη με τη διαδικασία του υτοφώρου η Α.Μ. και ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπάρτης.

Επίσης, λίγα λεπτά αργότερα, στις 4:38΄ μμ της Τετάρτης εκδηλώθηκε, επίσης, πυρκαγιά στην κοινότητα Αμυκλών Δ. Σπάρτης, η οποία έκαψε ένα περίπου στρέμμα αγροτικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης κινητοποιήθηκε με τρία οχήματα και έξι άνδρες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης υπενθυμίζει στους πολίτες ότι, ενόψει των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν (μειωμένες βροχοπτώσεις και συχνοί άνεμοι), ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος και θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την εργασία στην ύπαιθρο με την χρήση φωτιάς.

φωτο αρχείου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών