Στην «πρώτη γραμμή» έναντι κορονοϊού τα φαρμακεία της Λακωνίας

Με 8ωρο συνεχόμενο ωράριο και αυξημένες εφημερίες - Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Νικόλαρος

Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 07:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην «πρώτη γραμμή» έναντι κορονοϊού τα φαρμακεία της Λακωνίας

Στην «εμπροσθοφυλακή» για την εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω της κρίσιμης περιόδου της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκονται τα φαρμακεία της χώρας και ειδικότερα της Λακωνίας, τα οποία για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, εντατικοποιούν το καθεστώς λειτουργίας τους.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Κων/νος-Εμμανουήλ Νικόλαρος, «σε μια εποχή που σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις και υπηρεσίες, πλην ελαχίστων, είναι κλειστές και εκατομμύρια εργαζομένων παραμένουν σπίτι μετά τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να προφυλαχθούν από τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό COVID-19, το ελληνικό φαρμακείο παραμένει ανοιχτό ώστε αυτές τις δύσκολες ώρες να μην λείψει σε κανέναν το πολύτιμο αγαθό του φαρμάκου, αλλά και η επιστημονική συμβουλή πρόσωπο με πρόσωπο του φαρμακοποιού».

Το ωράριο
των φαρμακείων
Ύστερα από τα έκτακτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και αφορούν την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας, πέρα των απολύτως απαραίτητων, το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λακωνίας συνεδρίασε εκτάκτως, μετά από προτροπή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Λακωνίας. Το ΔΣ αποφάσισε τη μετατροπή, μέχρι νεωτέρας, του ωραρίου σε συνεχόμενο (8:30΄ πμ – 4:30΄ μμ), με παράλληλη αύξηση των εφημεριών. Η απόφαση κοινοποιήθηκε και πήρε την έγκριση της Πολιτείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κ. Νικόλαρο τα φαρμακεία της Σπάρτης θα λειτουργούν ως εξής:
• Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:30-16:30. Στη συνέχεια, θα λειτουργεί ένα φαρμακείο από τις 16:30 ως τις 22:30, ενώ ακολούθως, από τις 22:30 έως το πρωί της επόμενης ημέρας (08:30 πμ), το κοινό θα εξυπηρετεί το φαρμακείο εφημερίας
• Σάββατο: Θα λειτουργούν δύο φαρμακεία σε 24ωρη βάση (από το πρωί του Σαββάτου [08:30] έως το πρωί της Κυριακής)
• Κυριακή: Θα λειτουργεί ένα φαρμακείο εφημερίας

Ο Κ. Νικόλαρος τονίζει ότι «οι φαρμακοποιοί όντας στην πρώτη γραμμή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, άφησαν πίσω κάθε τους φόβο για πιθανότητα νόσησής τους από τον ιό και παραμένουν στο πόστο τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν, να συμβουλέψουν και να κατευθύνουν τους ασθενείς αλλά και τον γενικό πληθυσμό που επισκέπτεται το φαρμακείο τους».

Ύστερα από τα έκτακτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και αφορούν την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας πέρα των απολύτως απαραίτητων, το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λακωνίας συνεδρίασε εκτάκτως, μετά από προτροπή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Λακωνίας. Το ΔΣ αποφάσισε τη μετατροπή, μέχρι νεωτέρας, του ωραρίου σε συνεχόμενο 8:30΄ πμ – 4:30΄ μμ με παράλληλη αύξηση των εφημεριών. Η απόφαση κοινοποιήθηκε και πήρε την έγκριση της Πολιτείας.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λακωνίας επισημαίνει ότι «το ωράριο έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να μην κωλύεται επ’ ουδενί η εξυπηρέτηση του κοινού και η πρόσβαση στο φάρμακο. Χρέος μας ως επαγγελματίες υγείας είναι πρώτα απ' όλα να προστατευτεί η δημόσια υγεία και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. Στο πνεύμα αυτό συμβάλλουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, νουθετώντας και συμβουλεύοντας τους ασθενείς-πελάτες μας   ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ!!!

Με αυτό το σκεπτικό θεσπίσαμε το συνεχές ωράριο 08:30-16:30, ώστε ΌΛΟΙ οι συμπολίτες μας να προγραμματίσουν τις προμήθειές τους από τα φαρμακεία μας. Κάποια έκτακτη ανάγκη φυσικά θα εξυπηρετηθεί ούτως ή άλλως ΚΑΙ από τα Εφημερεύοντα Φαρμακεία.

Μέσω αυτού του μέτρου γίνεται ουσιαστικά προσπάθεια να συμβάλλουμε στην ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ του γενικού πληθυσμού, των φαρμακοποιών και των εργαζομένων στα φαρμακεία με απώτερο στόχο την μείωση της έκθεσης στον COVID-19. Ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα μετάδοσης του κορονοϊού ως γνωστόν σε υγειονομικό προσωπικό σε όλην την επικράτεια, ανάμεσά τους και σε κάποιους ιδιώτες φαρμακοποιούς, με αποτέλεσμα να παραμείνουν τα φαρμακεία τους κλειστά και οι ίδιοι και το προσωπικό τους να μπει σε καραντίνα», υπογραμμίζει ο κ. Νικόλαρος και καταλήγει: «Για να συνεχίσουμε λοιπόν να είμαστε ανοιχτοί, ενεργοί και μάχιμοι για τον αγώνα κατά του COVID-19 , πρέπει να προστατευτούμε».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα