Αραχωβίτης: «Στις πλάτες των κτηνοτρόφων τα προβλήματα της πανδημίας»

Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2020 21:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αραχωβίτης: «Στις πλάτες των κτηνοτρόφων τα προβλήματα της πανδημίας»

Κριτική στα πρόσφατα μέτρα και τις ενέργειες της Κυβέρνησης που άπτονται του γεωργο-κτηνοτροφικού τομέα ασκεί ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται το “ντόμινο” των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και οι άστοχες δηλώσεις και τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν και λαμβάνονται.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνέχισε την τακτική των καταστροφικών δηλώσεών του, όπως ακριβώς έκανε και με τις τιμές για τα είδη ατομικής προστασίας. Έτσι, οι δηλώσεις του αλλά και οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα νέα έκτακτα μέτρα, διογκώνουν παρά απαλύνουν τα προβλήματα για τους αγρότες και ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους.

Γιατί η ένταξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων στις πληττόμενες επιχειρήσεις και η δυνατότητα μεταχρονολόγησης των επιταγών τους, ουσιαστικά μεταφέρει και φορτώνει εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες και τους σφίγγει την θηλιά στο λαιμό.

Αν αυτές οι δηλώσεις και αυτά τα έκτακτα μέτρα είναι οι “στοχευμένες δράσεις εκεί που εντοπίζονται τα προβλήματα”, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τότε η Κυβέρνηση συνολικά εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος της πρωτογενούς παραγωγής, και με ασπιρίνες προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την προηγούμενη εβδομάδα έχει προτείνει στην Κυβέρνηση τα μέτρα που κρίνουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν, τονίζοντας ιδιαίτερα εκείνα για την άμεση στήριξη της κτηνοτροφίας που πλήττεται».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος