Η εικόνα των παραβάσεων της κυκλοφορίας στη Λακωνία (VIDEO)

Εντατικοί οι έλεγχοι σε όλον τον νομό για τις άσκοπες μετακινήσεις - Ο αριθμός των προστίμων που έχουν επιβληθεί

Τρίτη, 07 Απρίλιος 2020 15:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εικόνα των παραβάσεων της κυκλοφορίας στη Λακωνία (VIDEO)

Με σταθερούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των παραβάσεων των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 22.918 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια κι έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με έρευνα του «Λακωνικού Τύπου», από τις 23 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2020, είχαν διαπιστωθεί συνολικά 1.276 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στο σύνολο των νομών.

Από τους ελέγχους και τα πρόστιμα δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθεί η Λακωνία, όπου πάντως οι καταγεγραμμένες παραβάσεις είναι σχετικά περιορισμένες συγκριτικά με άλλες περιοχές, γεγονός που φανερώνει πως οι Λάκωνες συμμορφώνονται σε μεγάλο ποσοστό με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου» από αστυνομική πηγή, μέχρι και την Κυριακή (5/4), δηλαδή σε διάστημα δύο εβδομάδων από την έναρξη του μέτρου, είχαν καταγραφεί περί τις 170 κλήσεις για παραβίαση των μέτρων μετακίνησης σε όλον τον νομό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καθημερινή βάση στη Λακωνία, οι αστυνομικοί βεβαιώνουν κλήσεις σε περίπου 15-20 άτομα οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν ποσό ύψους 150 ευρώ που αναλογεί στο επιβληθέν πρόστιμο.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες οφείλουν να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς τα συνεργεία της ΕΛΑΣ εντατικοποιούν τους ελέγχους

Δείτε παρακάτω video από ελέγχους της ΕΛΑΣ στην περιοχή του Αφυσσού Δ. Σπάρτης

Πρόστιμα και
για λειτουργία καταστημάτων
Εξάλλου, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), τη Δευτέρα (6/4) σε όλη τη χώρα, βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, στα μέσα Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 364 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 358 άτομα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος