Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωναϊό: Βίντεο του ΥΠΕΣ για το πώς πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια (VIDEO)

Τρίτη, 07 Απρίλιος 2020 16:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωναϊό: Βίντεο του ΥΠΕΣ για το πώς πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια (VIDEO)

«Δεν ανακυκλώνουμε τον κορονοϊό». Οδηγίες προς τους πολίτες μέσω ενός χρηστικού βίντεο, έδωσε το ΥΠΕΝ με σκοπό να ενημερώσει για τον ασφαλέστερο τρόπο διαχείρισης των απορριμάτων κατά την περίοδο της εφαρμογής των προληπτικών μέτρων.
Ακολουθούμε εύκολα βήματα για την αποτελεσματικότερη προστασία όλων μας.

Για νοικοκυριά χωρίς κρούσμα covid-19:
-Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης, δεν ανακυκλώνονται, γι αυτό δεν τα πετάμε στους μπλε κάδους. Αντιθέτως, τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμάτων τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και τις πετάμε στους κάδους απορριμάτων.
-Δεν πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.
-Δεν αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι γεμάτος, αναζητάμε κάποιον παρακείμενο.
-Δεν τοποθετούμε ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα ή στρώματα, κλαδέματα, απόβλητα εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους κάδους ή έξω από αυτούς.

Για νοικοκυριά με κρούσμα covid-19:
-Ισχύει η προαναφερόμενη οδηγία, ότι τα γάντια, οι μάσκες και τα μαντηλάκια μιας χρήσης δεν ανακυκλώνονται.
-Πετάμε τα αναλώσιμα των ασθενών σε ξεχωριστή σακούλα και εντός κλειστού δοχείου και όχι στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Τοποθετούμε τη σακούλα καλά κλεισμένη, σε δεύτερη σακούλα απορριμμάτων την οποία κλείνουμε το ίδιο σφιχτά.
-Δεν γεμίζουμε υπερβολικά τη δεύτερη σακούλα και δεν συμπιέζουμε τα απόβλητα με τα χέρια μας για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτών.
-Χρησιμοποιούμε γάντια σε όλη την παραπάνω διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, «με απλές οδηγίες ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων μας σε καθημερινή βάση, ακολουθούμε εύκολα βήματα για την αποτελεσματικότερη προστασία όλων μας, πολιτών αλλά και εργαζομένων στην καθαριότητα, τη διαλογή και την ανακύκλωση».Επισημαίνεται τέλος, ότι ιδιαίτερα ότι η συλλογή, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων – συμπεριλαμβανομένης της χωριστής συλλογής με σκοπό την ανακύκλωση – πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας όμως μια σειρά επιπλέον μέτρα με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας όλων μας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών