Πυρά Αραχωβίτη κατά της Κυβέρνησης για την έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών

Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2020 22:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πυρά Αραχωβίτη κατά της Κυβέρνησης για την έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών

Το δικαίωμα έκπτωσης στις ασφαλιστικές εισφορές Φεβρουαρίου για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6/4 ο ΕΦΚΑ.

Ο φορέας προχώρησε στην ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων, εκδίδοντας μάλιστα ανακοίνωση στην οποία αναλύονται οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι ασφαλισμένοι, εφόσον κάνουν χρήση των έκτακτων μέτρων διευκόλυνσης λόγω του κορωνοϊού. Προϋπόθεση για την παροχή της έκπτωσης αποτελεί αυτές να καταβληθούν μέχρι και τις 10 Απριλίου 2020.

Δύο ημέρες μετά τα ευνοϊκά έκτακτα μέτρα, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, εξαπολύει πυρά κατά της Κυβέρνησης για την «προκλητική» εξαίρεση των αγροτών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ εξαιρεί σαφώς και προκλητικά τους αγρότες από τα έκτακτα μέτρα, θέτοντάς τους εκτός της ευεργετικής διάταξης που προβλέπει έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Φεβρουαρίου εφόσον αυτές καταβληθούν μέχρι τις 10 Απριλίου 2020.

Θα είχαμε τη διάθεση να ερμηνεύσουμε την ανακοίνωση σαν παράλειψη που θα διορθωνόταν άμεσα. Όμως, μετά την κορυφαία επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ να μετακυλήσει στις πλάτες όλων των πραγματικών παραγωγών όλα τα βάρη του μέτρου για την αποπληρωμή των επιταγών από τους λοιπούς εμπλεκόμενους στην αγροτοδιατροφή, έρχεται τώρα και η εξαίρεση τους από την έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές.

Με αυτά τα δείγματα γραφής για τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορωνοϊού και την εφαρμογή τους στους αγρότες, δικαιούμαστε να μιλάμε πλέον για ξαφνικό θάνατο της πρωτογενούς παραγωγής σαν πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος